24 november 2016
Mercedes-AMG GT
Nieuws

Mercedes-AMG GT

Nieuwe GT-modellen van AMG nu te bestellen

24 november 2016 - De verkoop van drie nieuwe leden van de AMG GT-familie is gestart. De eerste exemplaren van de beide roadsters AMG GT en GT C alsmede de extra sportieve AMG GT R arriveren in het voorjaar van 2017 in Nederland. AMG verbreedt en vergroot de compleet in eigen huis ontwikkelde sportwagens met het debuut van drie nieuwe modellen. De AMG GT R onderscheidt zich door autosporttechnologie voor de openbare weg en innovatieve oplossingen. De frontmiddenmotor met transaxleconstructie, de 430 kW/585 pk V8-biturbomotor middenvoor en de transaxle-opstelling, het verregaand aangepaste onderstel, de nieuwe aerodynamica en de intelligente lichtgewichtconstructie leggen de basis voor nog meer rijdynamiek.

De nieuwe Roadsters scherpen de AMG-typische Driving Performance aan voor een intensere rijbeleving. In de basisuitvoering van de AMG GT Roadster levert de 4,0-liter AMG-V8-biturbo een vermogen van 350 kW/476 pk. De optisch nog opvallender en dynamischer AMG GT C Roadster voegt zich met een vermogen van 410 kW/557 pk en een maximumkoppel van 680 Nm tussen de AMG GT S en R en is een compleet nieuwe modelvariant.

Mercedes-Benz GT

De prijzen van de nieuwe Mercedes-AMG GT-modellen (incl. BTW en BPM):

  • Mercedes-AMG GT Roadster € 173.382
  • Mercedes-AMG GT C Roadster € 224.350
  • Mercedes-AMG GT R € 228.950

Met name de AMG GT C Roadster bevat een aantal geavanceerde technologische voorzieningen uit de AMG GT R, waaronder de actieve achterasbesturing en het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel. Bovendien komen de genen van de AMG GT R overduidelijk terug in het model, uiteenlopend van de Panamericana-grille tot de bredere achterzijde.

De GT C Roadster heeft daarnaast een exclusieve uitrusting, met standaard onder meer nappalederen interieurbekleding, in nappaleder/microvezel DINAMICA uitgevoerd AMG Performance-stuurwiel en extra rijprogramma RACE. Voor het eerst zijn de AMG Performance-stoelen optioneel ook leverbaar met hoofdruimteverwarming AIRSCARF en stoelventilatie. De kap opent en sluit zich bij beide AMG GT Roadster-varianten in ongeveer 11 seconden tot een snelheid van 50 km/h.