14 januari 2013
Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz introduceert CLA-Klasse

Autozine
14 januari 2013 | Mercedes-Benz introduceert de CLA-Klasse. Het is een compacte vierdeurs coupé die opvalt op door zijn gestroomlijnde vorm met onder meer frameloze zijramen. De toon daarvoor werd gezet door het spectaculaire studiemodel Concept Style Coupé. De CLA-Klasse heeft een 2+1-achterbank. De nadruk ligt op de buitenste twee zitplaatsen.

Op zoek naar een Mercedes-Benz CLA?
bynco heeft er 11 vanaf € 20.785,-

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

De CLA-Klasse is 4,63 meter lang, 1,78 breed en 1,44 m hoog. Zijn vormgeving is vrijwel één op één overgenomen van het Concept Style Coupé studiemodel. Kenmerkende stijlelementen zijn de powerdomes op de motorkap, de 'diamant-grille' en in de koplampunits geïntegreerde LED-strips die voor een sierlijk effect zorgen. De scherpe lijnvoering van de flanken en de aflopende daklijn zijn verantwoordelijk voor het elegant-dynamische silhouet. De achterlichtunits benadrukken de breedte van de auto nog eens.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

De Cw-waarde bedraagt slechts 0,23. Ook het frontaal oppervlak van slechts 0,51 m2 is gunstig laag. Deze waarden zijn verder gereduceerd bij de CLA 180 BlueEfficiency Edition, het zuinigste model van de CLA-Klasse die in juni geïntroduceerd wordt.

De nieuwe CLA-Klasse heeft een onderstel met McPherson-vooras en een multilink-achterwielophanging. Specifiek voor de CLA-Klasse is de elastische ophanging van het subframe achter. Veel onderdelen van de wielophanging zijn van aluminium. Zo wordt de onafgeveerde massa beperkt en dat leidt tot optimale dynamiek. Er is keuze uit een comfort-onderstel en een verlaagd sportonderstel.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

Alle CLA-modellen hebben een elektromechanische Direct Steer-besturing. Deze stuurinrichting werkt 'on demand'; het gebruikt alleen energie bij stuurbewegingen. Het ESP werkt nauw samen met de stuurinrichting. Zo kan dit systeem correcties in gang zetten die over- en onderstuur voorkomen. Ook corrigerende ingrepen bij bijvoorbeeld wisselende ondergrond en/of zijwind behoren hiermee tot de mogelijkheden.

De nieuwe CLA-modellen zijn vanaf de tweede helft van 2013 optioneel leverbaar met het nieuwe 4Matic-vierwielaandrijvingsysteem dat Mercedes-Benz heeft ontwikkeld voor modellen met dwars voorin geplaatste motor. De zogenaamde PTO (Power Take Off) voor de aandrijfkracht naar de achterwielen is geïntegreerd in de 7G-DCT-transmissie met dubbele koppeling. In de achteras is een elektrohydraulisch aangestuurde meerplaatskoppeling geïntegreerd. Deze maakt een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht tussen voor- en achteras mogelijk.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)
AutoCoach

Alle benzinemotoren en de 125 kW/170 pk dieselmotor van de CLA-Klasse voldoen nu al aan de Euro 6 emissie-eisen die vanaf 2014 van kracht zijn. Alle modellen beschikken standaard over de ECO start/stop-functie.

Elke CLA heeft standaard Attention Assist. Dit systeem 'herkent' een vermoeide bestuurder. Ook het radargestuurde Collision Prevention Assist is standaard. Dit helpt aanrijdingen voorkomen. Het systeem werkt al bij snelheden vanaf 7 km/h (voorheen ruim 30 km/h). In combinatie met het optionele Distronic Plus (adaptieve cruise control) vormt dit Collision Prevention Assist Plus. Hierin is een speciale functie opgenomen. Als er gevaar op een aanrijding bestaat en de bestuurder geen actie onderneemt, kan in het uiterste geval een autonome remactie worden ingezet (tot 200 km/h). Dit assistentiesysteem herkent bij snelheden tot 30 km/h ook stilstaande auto's en kan tot 20 km/h zelfs kop-staart-botsingen voorkomen. De CLA-Klasse is er ook met het Lane Tracking package (Blind Spot Assist en Lane Keeping Assist), Adaptive Highbeam Assist en Active Parking Assist.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

In de CLA-Klasse kan de bestuurder gebruik maken van Siri-voice control (iPhone) en Glympse real-time location sharing. Hiemee kan de bestuurder zijn/haar locatie delen met geselecteerde personen. Ook Facebook, Twitter, Internet radio, AUPEO! Personal Radio en geavanceerde navigatieoplossingen van Garmin (met real time verkeersinformatie, online zoeken naar bestemmingen, Street View en 3D-weergave) zijn letterlijk onder handbereik.

De nieuwste generatie van het Comand online multimediaysteem is eveneens beschikbaar. Highlights hiervan zijn een verbeterde foto-realistische kaartweergave, een extra Bluetooth-profiel waarmee de iPhone bijvoorbeeld met internet verbonden kan worden en weergave van afbeeldingen in BMP-/PNG-formaat. Ook is real-time weergave van verkeersinformatie via Live Traffic mogelijk.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

De nieuwe Mercedes-Benz CLA-Klasse is leverbaar vanaf € 32.495. De vierdeurs coupé is nu al te bestellen. De levering start in april. Met uitzondering van de CLA 250 vallen alle modellen bij zakelijk gebruik in de in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Wittebrug
5 Euro NCAP sterren voor Mercedes CLA5 Euro NCAP sterren voor Mercedes CLA
23 oktober 2013
Mercedes CLA krijgt milieucertificaatMercedes CLA krijgt milieucertificaat
26 juni 2013
Mercedes kondigt CLA 45 AMG aanMercedes kondigt CLA 45 AMG aan
27 maart 2013
Mercedes CLA tijdelijk als Edition1Mercedes CLA tijdelijk als Edition1
8 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum