23 oktober 2013
Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

5 Euro NCAP sterren voor Mercedes CLA

Autozine
23 oktober 2013 | De CLA heeft als derde auto uit de nieuwe generatie compacte modellen van Mercedes-Benz het hoogste aantal sterren behaald in de Euro NCAP-rating. Eerder boekten ook de A- en B-Klasse dezelfde goede resultaten in de crashtests.

Op zoek naar een Mercedes-Benz CLA?
bynco heeft er 8 vanaf € 22.844,-

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

De nieuwe CLA-Klasse van Mercedes-Benz heeft de crashtests uit het New Car Assessment Programme (NCAP) met een uitstekend resultaat doorstaan. Hij werd daarom met de maximaal haalbare score van vijf sterren onderscheiden voor de veiligheid van inzittenden, voetgangerbescherming en haar assistentiesystemen.

Mercedes-Benz CLA (2013 - 2019)

De Mercedes-Benz CLA krijgt drie 'Euro NCAP Advances'-prijzen voor veiligheidsinnovaties zoals het radargestuurde "Collision Prevention Assist" van de tweede generatie (standaard), "Attention Assist" (standaard) en het preventieve veiligheidssysteem voor inzittenden "Pre-Safe" (optie).

De coupé beschermt zijn passagiers met tot negen airbags. Tot de andere veiligheidsfuncties behoren gordelspanners met gordelkrachtbegrenzers ook in het achtercompartiment en de actieve motorkap ter bescherming van voetgangers. Daarnaast zijn in het kader van Mercedes-Benz Intelligent Drive talrijke rijassistentiesystemen beschikbaar, waaronder de spoorassistent, de dodehoekassistent, Distronic Plus, Intelligent Light System, actieve parkeerassistent inclusief Parktronic en de achteruitrijcamera.

AutoCoach
Mercedes CLA krijgt milieucertificaatMercedes CLA krijgt milieucertificaat
26 juni 2013
Mercedes kondigt CLA 45 AMG aanMercedes kondigt CLA 45 AMG aan
27 maart 2013
Mercedes CLA tijdelijk als Edition1Mercedes CLA tijdelijk als Edition1
8 februari 2013
Mercedes introduceert CLA-KlasseMercedes introduceert CLA-Klasse
14 januari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum