11 april 2014
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Productie Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive gestart

11 april 2014 - In de fabriek in Rastatt rolt vandaag de eerste Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive van de band. Dit betekent dat op deze locatie voor het eerst Mercedes-Benz personenwagens met zowel verbrandingsmotor als met elektrische aandrijving in dezelfde productielijn worden geproduceerd. De B-Klasse Electric Drive is gebaseerd op de compacte Mercedes-Benz generatie met voorwielaandrijving waarbij het modulaire componentensysteem wordt toegepast. De batterijen zijn ondergebracht in de vloer van de auto.

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

De productie van de elektrisch aangedreven variant, vooral de tussenstations naar de montage van de batterij, en E-motorencomponenten en de noodzakelijke bekabeling kon zonder verandering van het tijdspad in het bestaande productieproces worden geïntegreerd. De B-Klasse Electric Drive komt medio 2014 als eerste in de Verenigde Staten op de markt. Aan het eind van dit jaar start de marktintroductie in Europa in Duitsland.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De B-Klasse Electric Drive heeft een elektromotor voor lokaal emissievrij rijden zonder dat dit afbreuk zou doen aan comfort en veiligheid. De elektrische aandrijflijn voor de B-Klasse Electric Drive komt van de pionier op het gebied van elektro-auto's: Tesla Motors. Mercedes-Benz verzorgt de inbouw in de auto. Beide ondernemingen hebben in het verleden al succesvol samengewerkt.  De batterij in de voorganger van de Smart ForTwo electric drive is eveneens afkomstig van Tesla.

Ook de B-Klasse Electric Drive krijgt een lithium-ion batterij voor een actieradius van circa 200 km. Deze is ondergebracht in de zogenoemde 'Energy Space' in de vloer van de auto wat veilig is en plaats bespaart. Hierdoor behoudt de auto de interieur- en kofferruimte waar de B-Klasse om bekend staat.

Voor de lokaal emissievrije aandrijving zorgt een elektromotor van 132 kW met een maximaal koppel van 340 Newtonmeter (voorlopige waarden). Dit komt ongeveer overeen met een moderne benzinemotor met een cilinderinhoud van drie liter. De sprint van nul naar 100 km/h legt de elektrisch aangedreven B-Klasse af in 7,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 160 km/h (voorlopige waarden).

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De B-Klasse Electric Drive kan worden opgeladen aan alle huishoudelijke stopcontacten. Wanneer hij wordt opgeladen aan een wallbox of een openbaar 400V-oplaadpunt bedraagt de oplaadduur in Europa dankzij de 11 kW-oplader van de auto 1,5 uur voor een actieradius van circa 100 km.

AutoCoach
XLLease