27 maart 2013
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Mercedes introduceert B-Klasse Electric Drive

27 maart 2013 - Op de New York International Auto Show onthult Mercedes-Benz de B-Klasse Electric Drive. Deze elektrisch aangedreven B-Klasse heeft op papier een actieradius van 200 kilometer. Een ander belangrijk kenmerk van de B-Klasse Electric Drive is zijn digitale verbondenheid. Dankzij zijn connectiviteit kan de B-Klasse Electric Drive via het internet eenvoudig gecontroleerd en geconfigureerd worden.

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive is gebaseerd op de conventioneel aangedreven B-Klasse. De stille en lokaal emissievrije aandrijfkracht is afkomstig van een ruim 100 kW sterke elektromotor. Typerend voor elektromotoren is dat het maximumkoppel van 310 Nm van de B-Klasse Electric Drive direct voorhanden is wanneer het gaspedaal wordt beroerd.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De lithium-ion batterij die de elektromotor van energie voorziet, is ondergebracht in de zogenaamde 'Energy Space' in de bodem van de auto, zowel met het oog op ruimtebesparing als op botsveiligheid. Dankzij die plaatsing behoudt de auto het  ruime interieur en de genereuze bagageruimte die zo kenmerkend zijn voor de B-Klasse.

De topsnelheid van de B-Klasse Electric Drive is elektronisch beperkt tot 160 km/u met het oog op het rijbereik. Die actieradius bedraagt ongeveer 200 kilometer. De batterij van de B-Klasse Electric Drive kan via elk standaard stopcontact worden opgeladen. In de VS bedraagt de oplaadtijd via een 240 V/40 A oplaadpunt voor een actieradius van ongeveer 100 kilometer minder dan twee uur.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Functies die specifiek gerelateerd zijn aan elektrische auto's zijn toegevoegd aan het instrumentarium van de B-Klasse Electric Drive. Het display met de energiemeter springt bijvoorbeeld direct in het oog. De naald stijgt kloksgewijs van het groene naar het rode gebied wanneer er meer energie wordt gevraagd en duikt onder de nullijn wanneer de auto teruggewonnen energie opslaat in de batterij.

Controles en instelmogelijkheden van de auto op afstand worden mogelijk gemaakt door de zogenaamde Vehicle Homepage. De bestuurder krijgt met behulp van een PC of smartphone via het internet eenvoudig toegang tot zijn auto. Dankzij dit systeem is het mogelijk om de huidige laadstatus van de lithium-ion batterij te raadplegen of de huidige actieradius van de auto op een kaart weer te geven. Ook kan de geplande route worden gevisualiseerd, waarbij direct duidelijk wordt of en waar de auto tijdens de reis opgeladen kan worden. Bovendien biedt deze connectiviteit de mogelijkheid om de klimaatregeling al op voorhand te activeren, om de auto vóór gebruik al te verwarmen of te koelen.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Begin 2014 wordt de B-Klasse Electric Drive in eerste instantie in de Verenigde Staten leverbaar, waarmee het de eerste luxueuze batterij-elektrische auto van Mercedes-Benz in de VS wordt.

AutoCoach
AutoCoach