12 september 2014
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Mercedes-Benz B-Klasse ondergaat facelift

12 september 2014 - De Mercedes-Benz B-Klasse ondergaat een facelift voor modeljaar 2014. De bestseller van Mercedes-Benz heeft aanzienlijke wijzigingen ondergaan, resulterend in een rijkere uitrusting en verbeteringen aan het exterieur en interieur. De verkoop van de vernieuwde B-Klasse start op 12 september, terwijl de wereldprimeur is voorbehouden aan de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober). Op 29 november 2014 arriveert het nieuwe model bij de dealers. De prijzen beginnen bij 28.795 euro inclusief BTW en BPM voor de B180 BlueEFFICIENCY.

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

De nieuwe generatie B-Klasse met benzine- of dieselmotor is direct te herkennen aan het front, met een nieuwe bumper, bredere grille met twee lamellen en dagrijverlichting die nu in de koplampen is geïntegreerd. Gezamenlijk verlenen ze de auto een meer dynamisch voorkomen.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De achterbumper is eveneens aangepast en is nu voorzien van meer contouren en een extra verchroomde sierstrip. LED High Performance koplampen zorgen voor een markantere uitstraling, zowel overdag als 's nachts (optie, niet beschikbaar voor B-Klasse Electric Drive of Natural Gas Drive). Ze verhogen de veiligheid in het donker dankzij hun brede lichtbundel en lichtkleur die vergelijkbaar is met daglicht. De achterlichten vertrouwen op LED-technologie.

COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS breidt de functie van COLLISION PREVENTION ASSIST uit met gedeeltelijk autonoom afremmen om de kans op kop-staartaanrijdingen te verkleinen. Het standaard ATTENTION ASSIST is eveneens verder ontwikkeld. Binnen het uitgebreidere snelheidsbereik, nu van 60 tot 200 km/u, geeft het systeem visueel via vijf stadia het aandachtsniveau van de bestuurder weer.

Een nieuwe generatie telematica zorgt voor een meer intuïtieve bediening. Functies zijn toegankelijker geworden dankzij geanimeerde menu's en een visuele weergave op een groter scherm in de middenconsole. 'Mercedes connect me' verbindt de B-Klasse met zijn omgeving. De basisservices van  Mercedes connect me kunnen worden gebruikt via de standaard communicatiemodule. Tot de beschikbare services behoren onder andere hulp bij een ongeval, service & onderhoud en pechhulp. Bij een ongeval verbindt het Mercedes-Benz noodoproepsysteem de inzittenden automatisch met het Mercedes-Benz alarmcentrale en verstuurt het informatie over de positie en de toestand van de auto naar de alarmcentrale voor de hulpdiensten.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De speciale Remote Online uitrusting biedt klanten de mogelijkheid om overal en altijd verbinding te zoeken met hun auto via de URL 'connect.mercedes.me', om bijvoorbeeld met behulp van een smartphone de resterende brandstofhoeveelheid te raadplegen.

Dankzij de nieuwe B200 CDI 4MATIC is de veiligheid van vierwielaandrijving nu  vanaf zo'n 130 g CO2/km bereikbaar in plaats van voorheen 150 g CO2/km (B 220 4MATIC). In totaal zijn er nu vier uitvoeringen met vierwielaandrijving voor meer grip, veiligheid en een grotere rijstabiliteit.

De B200 Natural Gas Drive en binnenkort de B-Klasse Electric Drive (verkoopstart 3 november) verrijken het aanbod met hun alternatieve aandrijfsystemen. Beide maken gebruik van het modulaire ENERGY SPACE carrosserieconcept van de B-Klasse. In de vloer zijn één grote en twee kleinere gastanks beschikbaar, gezamenlijk goed voor 21 kg CNG, en een benzinetank van 14 liter (B200 Natural Gas Drive) of de lithium-ion batterij (B-Klasse Electric Drive) gehuisvest.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Als onderdeel van de nieuwe generatie heeft Mercedes-Benz de uitrustingsniveaus van de B-Klasse ook vernieuwd, met een indeling die in lijn is met die van de andere compacte modellen. Er zijn nu drie uitvoeringen: Style, Urban en AMG Line. Alle lines hebben tal van opvallende, 'eigen' exterieur- en interieurdetails.

De Style onderstreept het voorkomen van de B-Klasse. Uiterlijke kenmerken zijn onder andere lichtmetalen velgen met een expressief design, een grille met twee iridium zilveren lamellen met verchroomde details, evenals verchroomde sierstrips op de schouderlijn. Het interieur wordt gekenmerkt door stoelen met bekleding in Vianen stof, sierdelen met een lijnpatroon en tal van zilver-chroom details, waaronder delen van het multifunctionele stuurwiel en de versnellingspook, en de schakelaars boven aan de middenconsole.

De Urban uitrusting benadrukt de sportieve kant van de auto, zowel van binnen als aan de buitenkant. De grille is afgewerkt met twee iridium zilveren lamellen met chroomaccenten.  De 43,2 cm (17 inch) 5-spaaks lichtmetalen velgen zijn standaard en de vast in de achterbumper geïntegreerde dubbele uitlaateindstukken met chroomlook zorgen voor een extra dynamische indruk. In het interieur komt het sportieve karakter tot uiting via stoelen met handvervaardigd ARTICO lederlook/Montfoort stof en een lederen multifunctioneel stuurwiel met geperforeerde gripdelen. Details als contrasterende stiksels en zilver-chromen accenten voltooien het geheel.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De AMG Line legt meer nadruk op de sportiviteit en exclusiviteit van de auto. AMG koetswerkdetails claimen een dynamische verschijning die wordt versterkt door iridium zilveren lamellen met chroomelementen in de grille en dubbele uitlaateindstukken in chroomoptiek die vast in de bumper zijn geïntegreerd. Een verlaagd comfortonderstel met Sport Direct Steering systeem verbetert de handling en het rijplezier. 45,7 cm (18 inch) lichtmetalen, 5-dubbelspaaks AMG-velgen, geperforeerde remschijven vóór en remklauwen vóór met Mercedes-Benz-logo's zetten de markante verschijning nog meer kracht bij.

Stoelen in ARTICO lederlook/DINAMICA microvezel, een multifunctioneel sportstuur met afgevlakte onderkant en een versnellingspook met geperforeerd leer voegen nog meer sportiviteit toe aan het interieur. Rode contrasterende stiksels op de armsteunen in de portieren, in de middenconsole, de stoelen en versnellingspook zijn voor deze versie eveneens standaard. Geborsteld roestvrijstalen sportpedalen met rubberen noppen zijn nog zo'n kenmerkend accent.

Het Night pakket biedt aanvullende individualisering van het exterieur. Het bestaat uit zwarte designelementen. Zo is de radiator voorzien van hoogglans zwarte lamellen en verchroomde accenten. De glanzende 45,7 cm (18 inch) lichtmetalen velgen, buitenspiegelhuizen en sierstrips op de onderste raamlijn  zijn alle eveneens in zwart uitgevoerd. Donkergetint glas vanaf de B-stijl schermt het interieur af van nieuwsgierige blikken en benadrukt tegelijkertijd de sportieve inborst.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Comfort, kwaliteit en design zijn kenmerkende eigenschappen van het Exclusiefpakket. Tot de belangrijkste elementen behoren elektrisch verwarmde voorstoelen met viervoudig verstelbare lendensteunen die, net als het multifunctionele stuur en de versnellingspook, getooid zijn in leder. Het dashboard en centrale deurpaneel zijn afgewerkt in bijpassend ARTICO lederlook. Lederen stoelen zijn beschikbaar in de volgende expressieve kleuren: cranberry rood, hazelnootbruin en zwart. Zilver-chromen designaccenten versterken de exclusieve sfeer. Tot de vele andere praktische zaken behoren centrale vergrendeling met  infrarood comfortbediening en een 12V aansluiting achterin.

Het AMG Exclusiefpakket zet het thema van de AMG Line verder voort met nog meer exclusiviteit, individualiteit en sportiviteit. Herkenbare voorzieningen zijn de verwarmde stoelen met viervoudig verstelbare lendensteunen bekleed met  zwarte RED CUT lederen bekleding met rode contrasterende stiksels. In lijn daarmee zijn het dashboard, de deurpanelen en armsteunen in de portieren afgewerkt met ARTICO lederlook en rode stiksels. Het lederen multifunctionele sportstuur met afgevlakte onderzijde en geperforeerde gripdelen onderschrijft samen met de lederen versnellingspook het sportieve karakter.

AutoCoach
AutoCoach