5 augustus 2015
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Nieuwe uitrusting voor Mercedes B-Klasse, CLA en GLA

5 augustus 2015 - Kort geleden heeft Mercedes-Benz de vernieuwde A-Klasse voorgesteld. Veel van de technische noviteiten van de A-Klasse zijn nu ook beschikbaar voor de B-Klasse, CLA en GLA. Denk daarbij aan DYNAMIC SELECT en het onderstel met adaptief verstelbare demping. Deze modelseries zijn verder uitgebreid met bijzonder  zuinige basisversies en nog krachtiger motoren. Alle nieuwe versies zijn vanaf september leverbaar. Vanaf begin 2016 zijn alle compacte auto's van Mercedes-Benz bovendien te leveren met Apple CarPlay en MirrorLink.

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

Met DYNAMIC SELECT komt geavanceerde adaptieve regeltechniek beschikbaar in de compacte Mercedes-Benz modellen. Met een druk op de knop kan de voertuigkarakteristiek van de auto worden aangepast. Het systeem kan de karakteristieken van motor, transmissie, onderstel, besturing en zelfs de airconditioning aanpassen om de rijervaring op de wensen van de bestuurder af te stemmen. Naast de programma's Comfort, Sport en Eco  is het ook mogelijk de stand Individual naar eigen smaak voor te programmeren. De GLA beschikt bovendien over het rijprogramma Offroad. In combinatie met de optioneel leverbare adaptief verstelbare demping zijn nog meer instelmogelijkheden beschikbaar.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Met deze vernieuwingen wordt ook de nieuwe naamgeving bij de compacte modellen doorgevoerd. De versies met benzinemotor hebben geen toevoeging, terwijl bij de dieseluitvoeringen de toevoeging CDI veranderd is in 'd'. De elektrische uitvoering van de B-Klasse heet vanaf heden B250e en de B200 NGD krijgt de naam B200c.

De B160 met 75 kW (102 pk) vormt de nieuwe basisversie van de B-Klasse. De  efficiencykampioen is de nieuwe B180d BlueEFFICIENCY, die een normverbruik (NEFZ) kent van 3,6 liter op 100 kilometer. De bijpassende CO2-uitstoot bedraagt 94 g/km. Vanaf december 2015 is de B-Klasse leverbaar in de kleur elbaietgroen metallic.

De CLA Shooting Brake modelserie wordt verrijkt met de CLA 180d met 80 kW (109 pk). De CLA 250 Sport en zijn 4MATIC-versie zijn krachtiger geworden. De Coupé en Shooting Brake zijn nu goed voor 160 kW (218 pk).

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Evenals de B-Klasse en de CLA krijgt de GLA 220d, de sterkste diesel van de GLA, 7 pk meer: 130 kW (177 pk). Dat staat borg voor 'gespierde' prestaties: van 0 naar 100 km/h in 7,7 seconden en een topsnelheid van 223 kilometer per uur (in voorwielaangedreven uitvoering).

De GLA wordt binnenkort voorzien van de nieuwste generatie van het  Mercedes-Benz infotainmentsysteem. Het vrijstaande beeldscherm in zwarte hoogglans pianolak en silvershadow omlijsting heeft standaard een afmeting van 7 inch (17,8 centimeter). In combinatie met COMAND Online of als optie bij de AUDIO 20 is een groter beeldscherm van 8 inch (20,3 centimeter) beschikbaar. De nieuwste COMAND Online-generatie (optioneel) beschikt onder andere over de 'Mercedes connect me'-services, zoals Live Traffic Information en Mercedes-Benz apps.

Met het 'Mercedes connect me'-systeem is de GLA verbonden met de wereld om de auto heen. In combinatie met de standaard communicatiemodule zijn talloze diensten beschikbaar.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Vanaf begin volgend jaar is verder een nieuwe generatie smartphone-integratie beschikbaar voor de kopers van de compacte Mercedes-Benz modellen. Gebruikers van een telefoon die is voorbereid op MirrorLink kunnen de apps veiliger en comfortabeler op het grote autobeeldscherm zien en bedienen. Met Apple CarPlay ondersteunt de installatie handsfree gesprekken, navigeren,  luisteren naar gestreamde muziek, ontvangen en zenden van sms-berichten en Siri-spraakbediening. Evenals de B-Klasse is ook de GLA vanaf december 2015 leverbaar in de kleur elbaietgroen metallic.

AutoCoach
AutoCoach