29 juli 2011
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse

Mercedes toont interieur nieuwe B-Klasse

29 juli 2011 - Mercedes-Benz bouwt de spanning langzaam op. Eerst werden de specificaties van de nieuwe B-Klasse vrijgegeven, nu toont Mercedes de eerste foto van het interieur. Het exterieur blijft geheim tot het internationale debuut op de IAA in Frankfurt (15 t/m 25 september).

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

Voor het design en de aankleding van het interieur heeft Mercedes-Benz zich laten inspireren door de Advanced Design Studio in Como. De ogenschijnlijk zwevend geplaatste centrale display stamt van deze studio. De constructie geeft een gevoel van ruimte in het centrum van het dashboard.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Een bijzonder element is de handgemaakte Artico-bekleding van het dashboard. Direct valt de driedimensionale decoratie op, over de volledige breedte van het dashboard. Er is keus uit vier soorten materiaal, die zorgen voor een moderne, sportieve of juist klassieke toonzetting.

Het nieuwe driespaaksstuurwiel is ontworpen naar het voorbeeld van dat in de Mercedes-Benz CLS, inclusief de verchroomde insert. Het instrumentarium bevat vier ronde, analoge meters, waarvan de wijzers in de sportieve 'zes uur'-stand staan. Het sportieve aspect tekent zich ook af in de stoelbekleding met contrasterend stiksel.

De nieuwe B-Klasse is ruimer dan voorheen. De 87 mm knieruimte achterin overtreft zelfs de ruimte in de S- en de E-Klasse! Ook is er voldoende ruimte voor de bagage. De rugleuning achterin is bovendien in twee delen, in de verhouding 60:40, neerklapbaar. Met het optionele Easy Vario Plus-systeem is de ruimte zeer flexibel in te delen. De achterbank is niet alleen over 140 millimeter verschuifbaar, maar de beide delen van die bank zijn ook afzonderlijk te verstellen.

AutoCoach
KwikFit