25 augustus 2011
Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
Nieuws

Mercedes-Benz B-Klasse

Mercedes onthult nieuwe B-Klasse

25 augustus 2011 - De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse debuteert op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) van Frankfurt (15-25 september). De compacte "sports tourer" belooft dynamiek en maximale effciency. Een nieuwe reeks direct ingespoten viercilindermotoren, de nieuwe transmissie met dubbele koppeling en een optimale stroomlijn spelen daarbij een hoofdrol. Ook op veiligheidsgebied zet de B-Klasse een stap vooruit. Een radargestuurd waarschuwingsysteem voor aanrijdingen is standaard en het Pre-Safe-systeem optioneel. De Nederlandse marktintroductie is in november.

Op zoek naar een Mercedes-Benz B-Klasse B200?
bynco heeft er 18 vanaf € 14.494,-

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018) B200

De nieuwe B-Klasse is 4,359 meter lang, 1,786 m. breed en 1,557 m. hoog. De dynamiek komt vooral tot uiting in de scherpe lijnvoering van de flanken, de sterk aangezette wielkasten en de aflopende daklijn. De luchtweerstandscoëfficiënt bedraagt slechts 0,26. Dat komt op het conto van de gunstige basisvorm en door aandacht voor detail. Vooral de wervelingen langs de wielkasten, het bodemontwerp en de stroom van koellucht hebben bij de ontwikkeling veel aandacht gekregen. Met het optionele ECO Technology package wordt de Cw-waarde zelfs teruggebracht tot 0,24.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De nieuwe B-Klasse is bijna vijf centimeter lager dan zijn voorganger. De zithoogte is met 8,6 cm afgenomen en vergeleken met de vorige B-Klasse is de zithouding meer rechtop. De hoofdruimte voorin bedraagt 1.047 mm. De passagiers achterin hebben 976 mm beenruimte; meer dan in een E- of S-Klasse. De nieuwe B-Klasse behoort dan ook tot de ruimste auto's in zijn segment. Als optie is Easy-Vario-Plus leverbaar. Mede dankzij uitgebreide verstelmogelijkheden van de zitplaatsen achterin, is het standaardvolume van de bagageruimte (488 liter) te vergroten tot 666 liter.

De sfeer in het interieur is door de klant te bepalen. Er zijn keuzemogelijkheden van klassiek via comfortabel tot sportief. Naast het sportieve driespaaks stuurwiel is het centrale display een echte blikvanger. De beelddiagonaal daarvan bedraagt 5,8 of 7 inch.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De B-Klasse is leverbaar met compleet nieuwe motoren, die alle beschikken over turbotechnologie en ECO start/stop-functie. De nieuwe reeks benzinemotoren (intern: M270) maakt gebruik van de derde generatie directe inspuiting. De B-Klasse debuteert met de 1,6-liter versie. Deze levert in de B180 een vermogen van 90 kW/122 pk en een koppel van 200 Nm (vanaf 1.250 tpm). In de B200 is de nieuwe 1.6 goed voor 115 kW/156 pk en 250 Nm (eveneens vanaf 1.250 tpm).

De nieuwe vierclinder dieselmotor is afgeleid van de OM651-krachtbron uit de C- E-, en S-Klasse. Hij heeft een inhoud van 1,8 liter. In de B180 CDI levert hij een vermogen van 80 kW/120 pk en een koppel van 250 Nm (vanaf 1.400 tpm). In de B200 is de direct ingespoten turbodiesel goed voor 100 kW/136 pk en 300 Nm (vanaf 1.600 tpm).

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)
AutoCoach

In de B-Klasse debuteert de nieuwe 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Deze compacte versnellingsbak met zeven overbrengingen is efficiënt doordat hij schakelt zonder de aandrijfkracht te onderbreken. Bovendien is de ECO start/stopfunctie geïntegreerd. De standaard handgeschakelde zesbak is licht en heeft een zeer lage interne weerstand.

Een sportonderstel met selective damping en Direct Steer System is optioneel. Standaard beschikt de B-Klasse over een verbeterde elektromechanische stuurinrichting die alleen energie 'vraagt' als de berijder daadwerkelijk stuurt.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

Als eerste auto in zijn segment wordt de nieuwe B-Klasse standaard geleverd met Collision Prevention Assist: een radargestuurd ongevallen-waarschuwingsysteem met Adaptive Brake Assist. Dit vermindert het riscico op kop-staart botsingen. Visuele en akoestische signalen waarschuwen een mogelijk afgeleide bestuurder voor obstakels vóór de auto. Tegelijkertijd zet Brake Assist het remsysteem 'op scherp' voor een adequate en precieze vertraging. Collision Prevention Assist kan aanrijdingen voorkomen of de gevolgen ervan beperken.

Het preventieve inzittendenbeschemingsysteem Pre-Safe is ook leverbaar voor de nieuwe B-Klasse. Als sensoren een mogelijk gevaarlijke situatie herkennen, zorgt Pre-Safe voor het aanspannen van de gordels en het sluiten van ramen en schuifdak. Bovendien brengt het de voorstoelen automatisch in een positie waarbij de inzittenden in geval van een aanrijding zo goed mogelijk beschermd zijn. Ook de achterpassagiers zijn beschermd. Zij beschikken over gordelspanners en in hoogte verstelbare gordels (buitenste zitplaatsen). Windowbags zijn standaard, zij-airbags achter zijn optioneel en dat geldt ook voor geïntegreerde kinderzitjes.

Mercedes-Benz B-Klasse (2011 - 2018)

De nieuwe B-Klasse is leverbaar met internettoegang. Dit is geïntegreerd in het Comand online multimediasysteem. De Google Weather-app is voorgeïnstalleerd. Dat geldt ook voor een app die het mogelijk maakt om thuis via Google Maps gedownloade routes over te brengen naar het navigatiesysteem van de auto. Alle internet-, multimedia-, navigatie- en entertainmentfuncties worden bediend via een grote Comand-draai/drukknop in de middenconsole.

De nieuwe B-Klasse maakt gebruik van het 'Energy Space' concept. Dat betekent dat hij vanaf het begin is ontworpen om uitgevoerd te kunnen worden met alternatieve aandrijfvormen. De ruimte onder de achterste zitplaatsen is bijvoorbeeld geschikt om accu's te herbergen.

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse staat in november bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealer, prijzen worden later bekendgemaakt.

XLLease
XLLease