10 december 2019
 

McLaren 620R

McLaren introduceert 620R

Autozine
10 december 2019 | De 620R is een auto die echte autosportreferenties biedt in een volledig straatlegale auto. De in een beperkte oplage leverbare coupé, er worden er slechts 350 gebouwd, levert racespecificatie van de McLaren 570S GT4 voor raceauto-ervaring op het circuit of op de openbare weg.
Remschijf.nl
Info

De 620R heeft de M838TE 3,8-liter twinturbo V8-motor uit de GT4, maar met een aanzienlijk verschil in vermogen. Omdat er voor de 620R geen beperkende racereglementen gelden, zijn de motor-ECU en het turbocompressormanagement opnieuw geprogrammeerd. De motor levert 620 pk , waardoor dit de krachtigste Sports-Series tot nu toe is. Het motorkoppel bedraagt 620 Nm. Van 0-100 km/h kost 2,9 seconden en 0-200 km/h gaat in 8,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 320 km/h.

McLaren

Remkracht komt van het nieuwste lichtgewicht remsysteem van McLaren, dat niet alleen lichter is, maar ook aanzienlijk effectiever dan vorige generaties. Dit blijkt ook uit de 'hardware'. Voor zijn koolstof keramische schijven van 390 mm te vinden, achter bevinden zich exemplaren van 380 mm. Voor en achter zijn gesmede aluminium remklauwen gemonteerd.

De verstelbare koolstofvezel achtervleugel is afkomstig van de 570S GT4. Hij is verhoogd met 32 cm om de downforce te vergroten en de luchtweerstand te minimaliseren. De vleugel is straatlegaal dankzij het ingebouwde derde remlicht. Klanten ontvangen hun auto met de vleugel ingesteld op de minst agressieve stand van de drie beschikbare hoeken, waardoor de balans tussen voor en achter wordt geoptimaliseerd voor rijden op de weg. De agressievere standen , die door de McLaren-dealer kunnen worden ingesteld, vergroten de downforce verder, tot maximaal 185 kg en maken snellere rondetijden mogelijk. De downforce aan de voorzijde van de auto wordt verder vergroot door kleine strips. Ze dragen bij tot 40 kg downforce als onderdeel van de 65 kg die door het volledige frontale aeropakket wordt geleverd.

Het interieur van de 620R heeft geen vloerbedekking of dashboardkastje. Airconditioning, IRIS-navigatie en een audiosysteem ontbreken ook in de standaardspecificatie, hoewel alle voorzieningen zonder extra kosten kunnen worden gekozen. Een lichtgewicht audiosysteem van Bowers & Wilkins is ook beschikbaar als optie.

Bestuurder en passagier worden in de superlichtgewicht carbon racestoelen gehouden door zespunts-racegordel. Belangrijke 'track touchpoints' zijn de rode markering op het stuur om de stuurstand duidelijk te maken en de lussen om de portieren te sluiten. Een McLaren Track Telemetry (MTT) -systeem is standaard en geeft zijn informatie weer op het centraal gemonteerde 7-inch touchscreen. Kiezen kopers het optionele MSO Roof Scoop Upgrade Pack, dan kan het MTT-systeem worden voorzien van drie camera's.

Elke 620R heeft een specifieke en genummerde plaquette op de middenconsole (1 van 350; 2 van 350, enz.). Zoals bij elke McLaren-straatauto, kan ook de 620R op maat worden samengesteld. Alle drie de lakkleuren die standaard beschikbaar zijn op de 620R zijn geïnspireerd op GT4-raceauto's - McLaren Orange (met witte racestrepen), Silica White (oranje strepen) of Onyx Black (oranje strepen). Andere carrosseriekleuren zijn leverbaar via MSO. Een nog exclusievere uitmonstering, geïnspireerd op de McLaren Senna GTR, is ook beschikbaar.

De 620R wordt met de hand gebouwd in een beperkte oplage van 350 stuks. De productie begint in januari, de auto kan per direct worden geconfigureerd en besteld. In Nederland gaat de 620R € 364.000,- kosten inclusief lokale belastingen. Voor Europese opers komt de 620R inclusief een Pure McLaren-trackdag, waarbij de rijvaardigheid op het circuit op niveau wordt gebracht.

McLaren introduceert ArturaMcLaren introduceert Artura
18 februari 2021
McLaren onthult lichte architectuurMcLaren onthult lichte architectuur
27 augustus 2020
McLaren legt techniek Speedtail uitMcLaren legt techniek Speedtail uit
7 mei 2020
McLaren introduceert 765LTMcLaren introduceert 765LT
3 maart 2020