7 april 2016
Mazda MX-5

Mazda MX-5

Mazda start Friends of MX-5

Autozine
7 april 2016 | Mazda lanceert 'Friends of MX-5', een nieuwe platform, ontworpen om alle fans van de MX-5 Roadster in Europa te verbinden. Onderdeel daarvan is een raceprogramma, waarbij deelnemers kans maken op een finale in de raceversie van de nieuwe MX-5 ND op een legendarisch Amerikaanse circuit, Mazda Raceway Laguna Seca.
 

'Friends of MX-5' biedt voordelen en aanbiedingen, voor zowel liefhebbers van autorijden als geïnteresseerden in bijvoorbeeld muziek en kunst.

Mazda MX-5

De MX-5 is een echte rijdersauto en daarom vormt het racen een integraal onderdeel van het inaugurele jaar van 'Friends of MX-5'. Daartoe ondersteunt Mazda reeds bestaande MX-5 raceseries in Europa en zal het via het 'Friends of MX-5' programma een Europese MX-5 Cup organiseren op het online raceplatform iRacing.

Kwalificatie voor de Europese finale in Barcelona vindt plaats via de bestaande nationale competities in vijf landen (Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen en Zweden), de nieuwe iRacing MX-5 competitie en via simulatorracen op Mazda-evenementen in Europa.