25 oktober 2023
Mazda MX-5
Nieuws

Mazda MX-5

Mazda MX-5 aangepast voor 2024

25 oktober 2023 - Mazda past de MX-5 aan voor modeljaar 2024. De vernieuwde MX-5 is uitgerust met LED-koplampen die visueel en technisch overgaan in dagrijverlichting voor meer zicht en zichtbaarheid. Ook de vormgeving van de LED-achterlichten is subtiel gewijzigd. Aero Grey is een nieuwe carrosseriekleur die erfgoed en moderne esthetiek combineert. Bovendien is de softtop van Mazda's roadster nu ook leverbaar in beige.

In de auto zijn de stoelen bekleed met een nieuw materiaal, dat wegglijden tijdens sportief rijden voorkomt. Andere aanpassingen in het interieur zijn een frameloze achteruitkijkspiegel, het grotere 8,8-inch multimedia touchscreen met meer functies en een vernieuwd bedieningspaneel met twee USB-C-poorten.

Mazda MX-5

De nieuwe Dynamic Stability Control (DSC)-Track rijmodus geeft prioriteit aan de bestuurder door alleen overstuurcontrole toe te passen in het geval van een gevaarlijke slip, die de bestuurder niet lijkt te kunnen corrigeren.

Voor bestuurders die liever rustig rijden, heeft Mazda ook extra veiligheidsvoorzieningen toegevoegd. Ook het instapmodel uit de Prime-Line biedt Lane Keep Assist, dat helpt om de auto op zijn rijstrook te houden, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist en een update van de verkeersbordherkenning die nu is gekoppeld aan het navigatiesysteem.