4 september 2014
Mazda MX-5

Mazda MX-5

Mazda onthult de nieuwe MX-5

Autozine
4 september 2014 | Mazda heeft vannacht 03.00 uur Nederlandse tijd de geheel nieuwe Mazda MX-5 onthuld in Barcelona. De wereldpremière vond gelijktijdig plaats op twee andere locaties in de wereld tijdens soortgelijke evenementen in Japan en de VS. De vierde generatie van de MX-5 kreeg een warm onthaal van de aanwezigen. De auto verschijnt volgend jaar zomer op de Nederlandse markt.
 

De geheel nieuwe MX-5 is voorzien van SKYACTIV technologie, waaronder een speciaal geprepareerde SKYACTIV-G benzinemotor en de eerste achterwielaangedreven versie van het SKYACTIV-Chassis. Met een gewicht dat 100 kg lager is dan dat van het vorige model en lager zwaartepunt is de verwachting dat de roadster de rijeigenschappen en beter zullen zijn dan voorheen.

Mazda MX-5

De gewichtsvermindering zet de nieuwe MX-5 op een niveau dat vergelijkbaar is met het allereerste model, dat de markt voor betaalbare lichtgewicht sportauto's nieuw leven inblies bij z'n introductie in 1989. Sindsdien zijn er meer dan 947.000 exemplaren geproduceerd in die afgelopen 25 jaar en de MX-5 is daarmee nog steeds houder van het Guinness World Record als de best verkochte tweezits sportauto ter wereld.

Mazda MX-5

Het motto van de wereldwijde onthulling was 'Lang leve de roadster', die tegelijkertijd ook de opening markeerde van de Mazda Space, de gloednieuwe Europese evenementenlocatie van Mazda in Barcelona.

Mazda MX-5