30 juni 2015
Mazda MX-5

Mazda MX-5

Mazda MX-5 wint Red Dot award

Autozine
30 juni 2015 | Mazda heeft 'Red Dot Best of the Best' Award in ontvangst mogen nemen voor de nieuwe MX-5. Dat gebeurde tijdens een ceremonieel gala met zo'n 1200 gasten in het Aalto Theater in Essen, Duitsland. De 'Best of the Best' Award gaat naar uitzonderlijk baanbrekende ontwerpen in diverse branches. Slechts 1,6 % van alle inzendingen ontving dit jaar deze onderscheiding in de Red Dot Award Product Design competitie.

Op zoek naar een Mazda MX-5?
bynco heeft er 5 vanaf € 21.289,-

Mazda MX-5

"De MX-5 heeft overal altijd al gezorgd voor een glimlach op het gezicht en het ontwerp van de auto is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor", zegt Kevin Rice, designdirecteur van Mazda Motor Europe, die de Red Dot Award gisteren in ontvangst nam, samen met Wojciech Halarewicz, Vice President Communicatie. "Balancerend tussen traditie en vooruitgang was het nieuwe model een oefening in het bepalen van wat we moesten veranderen en wat juist niet. En ik geloof dat elke centimeter van deze auto actie en beweging uitstraalt, evenals de belofte van ultiem rijplezier achter het stuur".

Mazda MX-5

Met zijn dynamische front, vloeiende lijnen, brede look en korte overhangen is de nieuwste MX-5 misschien nog wel de meest unieke toepassing tot nu toe van het Kodo designthema, waarop alle modellen van Mazda's nieuwe generatie zijn gebaseerd. Mazda won eerder dit jaar al twee andere Red Dot designawards: een 'Red Dot' voor het ontwerp van de CX-3 en een 'eervolle vermelding' voor de nieuwe Mazda2. Vijf modellen van de nieuwe generatie Mazda's zijn nu geëerd met Red Dot awards.

De uit 38 internationale experts bestaande jury van de Red Dot designawards beoordeelde de inzendingen op basis van criteria die variëren van de mate van innovatie op het gebied van design tot functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit. De jury ontving dit jaar 4.928 inzendingen uit 56 landen en selecteerde uiteindelijk de beste designs in 31 categorieën, waaronder auto's. De winnaars hebben het recht om de Red Dot te tonen, het internationale bewijs van uitmuntend design. De jaarlijkse competitie, in 1955 geïnitieerd door het in Duitse Essen gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen, wordt algemeen beschouwd als 's werelds grootste in zijn soort.

Mazda MX-5
Mazda MX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda MX-5 aangepast voor modeljaar 2022
16 december 2021
Mazda MX-5 tijdelijk als GinzanMazda MX-5 tijdelijk als Ginzan
11 september 2020
Mazda MX-5 als 30th Anniversary EditionMazda MX-5 als 30th Anniversary Edition
7 februari 2019
Sterkere motoren voor Mazda MX-5Sterkere motoren voor Mazda MX-5
20 juni 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum