12 augustus 2009
Mazda CX-7

Mazda CX-7

Mazda toont op IAA eerste Japanse auto met SCR

Autozine
12 augustus 2009 | Mazda presenteert op de komende IAA 2009 in Frankfurt de eerste Japanse personenauto met een SCR systeem, het Selective Catalytic Reduction systeem, waarbij NOx door middel van een ureumtoevoeging wordt omgezet in het schadeloze stikstof en water. Deze vernieuwende technologie wordt voor het eerst beschikbaar in Europa op de facelift van de Mazda CX-7 met 2.2 liter CiTD common rail turbodieselmotor, de crossover die vanaf eind oktober in de showroom staat.
AutoCoach

Het SRC systeem reinigt de uitlaatgassen van de motor door AdBlue. AdBlue is een vorm van waterhoudend ureum en is een gedeponeerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA). Waterhoudend ureum, dat is opgeslagen in een tank onder de bagageruimte, wordt direct in het uitlaatsysteem te gespoten, net vóór de katalysator. Dit veroorzaakt een chemische reactie waarbij de AdBlue circa 40% van de aanwezige NOx omzet in stikstof.

Mazda CX-7

Dankzij de compacte afmetingen van het SCR systeem biedt de Mazda CX-7 2.2 CiTD dezelfde 455 liter (VDA) bagageruimte als de benzineversie, maar is tegelijkertijd milieuvriendelijker. Omdat het systeem slechts een minimale hoeveelheid AdBlue verbruikt dient de tank onder normale rijomstandigheden eens in de 20.000 km te worden nagevuld, ofwel tijdens de reguliere onderhoudsbeurten van de CX-7.

Mazda presenteert in Frankfurt naast de CX-7 Facelift met SCR andere technieken voor een schoner milieu, die het productengamma van Mazda groener maken, waaronder het brandstofbesparende i-stop systeem en de waterstofrotatiemotortechniek.

Mazda CX-7
Mazda CX7 vanaf augustus bij de dealerMazda CX7 vanaf augustus bij de dealer
23 mei 2007
Mazda toont Europrese CX-7 in ParijsMazda toont Europrese CX-7 in Parijs
29 september 2006
Mazda toont Europese CX-7 in ParijsMazda toont Europese CX-7 in Parijs
7 september 2006
Mazda CX-7 vanaf 2007 in EuropaMazda CX-7 vanaf 2007 in Europa
4 januari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum