26 mei 2005
Mazda CX-7

Mazda MX Crosssport

Mazda MX-Crossport gaat in productie onder de naam CX-7

Autozine
26 mei 2005 | Mazda heeft bekend gemaakt dat de Mazda MX-Crossport conceptcar, die zijn debuut maakte op de North American International Auto Show in Detroit begin januari dit jaar, daadwerkelijk in productie zal worden genomen. De productieversie zal de naam Mazda CX-7 krijgen.
AutoCoach

De MX-Crossport, die de afgelopen maanden op verschillende internationale autosalons te bewonderen was, oogstte veel lof bij pers en publiek. De productieversie, die in Japan zal worden gefabriceerd, zal vanaf de start in 2006 veel designelementen overnemen van de oorspronkelijke conceptcar.

Mazda CX-7

De auto zal als eerste op de Noord-Amerikaanse markt worden gelanceerd, maar Mazda onderzoekt de mogelijkheden om de auto ook in andere landen te introduceren. Daarover zal pas in de loop van het jaar meer duidelijkheid komen. Dan zullen er ook meer technische gegevens over de Mazda CX-7 bekend worden gemaakt.

Volgens de nieuwe internationale marktstrategie van Mazda zullen vanaf nu de crossovers en SUV's de naam CX dragen, zoals in de Mazda CX-7. Modellen met een rotatiemotor zijn herkenbaar aan de aanduiding RX, zoals in de huidige Mazda RX-8. De naam MX is voor de sportieve Mazda's, zoals bij de gloednieuwe MX-5. Volumemodellen houden de naam Mazda gevolgd door een nummer, gebaseerd op de grootte van de auto (Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6). Ook de Tribute en MPV houden voorlopig hun huidige typeaanduiding.

Mazda CX-7
KwikFit
Mazda toont eerste Japanse SCR autoMazda toont eerste Japanse SCR auto
12 augustus 2009
Mazda CX7 vanaf augustus bij de dealerMazda CX7 vanaf augustus bij de dealer
23 mei 2007
Mazda toont Europrese CX-7 in ParijsMazda toont Europrese CX-7 in Parijs
29 september 2006
Mazda toont Europese CX-7 in ParijsMazda toont Europese CX-7 in Parijs
7 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum