13 december 2005
Mazda CX-7

Mazda CX-7

Mazda Kabura en CX-7 op NAIAS 2006

Autozine
13 december 2005 | Op de komende North American International Auto Show (NAIAS) 2006 onthult Mazda Motor Corporation twee wereldprimeurs: de Mazda Kabura, een compacte sportcoupe concept car, en de definitieve productieversie van de Mazda CX-7, een crossover Sport Utility Vehicle (SUV), die al eerder als de concept car MX-Crossport op diverse autosalons was te bewonderen.

De Mazda Kabura, een compacte sportcoupe, is een conceptcar die ontworpen is in Mazdas Design Centre in Irvine, Californie. De Kabura is de derde concept car van Mazda in de afgelopen vijf maanden, volgend op de Mazda Sassou (ontworpen in Mazdas Europese Design Centre in Oberursel, Duitsland) en de Mazda Senku (ontworpen in Mazdas Yokohama Design Centre nabij Tokyo), alle drie auto's die de wereldwijde invloeden weerspiegelen waar de ontwerpers van Mazda hun inspiratie uit putten.

Mazda CX-7

De Mazda Kabura sportcoupe heeft een compacte carrosserie en is een combinatie van een sportauto en functionaliteit. Met zijn achterwielaandrijving, sportieve vormgeving en een uitgebreid scala aan voorzieningen aan boord, is de auto gemaakt voor mensen die voor de eerste keer een nieuwe auto kopen en autorijden leuk vinden. Kabura is een Japans woord dat afgeleid is van 'Kabura-ya, een pijl die een fluitend geluid maakt als hij afgeschoten wordt en die gebruikt werd om het begin van een wedstrijd aan te geven. De eerste pijl in de strijd beschrijft Mazda's wil om spannende auto te ontwerpen en te produceren.

De definitieve productieversie van de Mazda CX-7 is de eerste van drie Mazda's, die speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt zijn ontworpen en gemaakt. Mazdas nieuwe CX-7 met 5 zitplaatsen is een variant op de traditionele SUV's die momenteel op de Amerikaanse wegen rijden. Het opvallende ontwerp van het exterieur van de Mazda CX-7 is een doorontwikkeling van de MX-Crossport concept car uit 2005 en de in 1995 geintroduceerde RX-01 concept car en straalt in grote mate ook de sterk emotionele stijl van Mazdas huidige RX-8 uit.

De CX-7 wordt aangedreven door een direct ingespoten 2.3 liter viercilinder turbobenzinemotor met intercooler, die een vermogen van 244 pk ontwikkelt bij 5.000 t/min. Hoewel een aantal aandrijfkenmerken identiek is aan de Mazda6 MPS, die volgende maand in Europa wordt gelanceerd, is de Mazda CX-7 exclusief afgesteld om 350 Nm aan koppel te leveren bij 2.500 t/min voor een goed acceleratievermogen.

Mazda CX-7

De Mazda CX-7 verschijnt als een 2007 model in het voorjaar van 2006 in de Amerikaanse showroom. De specificaties van de Europese versie zullen verschillen en later in 2006 bekend worden gemaakt.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda toont eerste Japanse SCR autoMazda toont eerste Japanse SCR auto
12 augustus 2009
Mazda CX7 vanaf augustus bij de dealerMazda CX7 vanaf augustus bij de dealer
23 mei 2007
Mazda toont Europrese CX-7 in ParijsMazda toont Europrese CX-7 in Parijs
29 september 2006
Mazda toont Europese CX-7 in ParijsMazda toont Europese CX-7 in Parijs
7 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum