31 mei 2002

Mazda 6 (2002 - 2008)

de mazda6 is vanaf nu leverbaar in nederland

31 mei 2002 - Op 30 mei j.l. verzamelden alle Nederlandse Mazda-dealers zich om hun eigen Mazda6 demo-versie naar de showroom te rijden. Tijdens deze Mazda6 Drive Away werd bekend gemaakt dat er vanaf september a.s. een tweede common-rail dieselkrachtbron aan het assortiment wordt toegevoegd. Inmiddels reden auto-transporters af en aan teneinde de dealers te voorzien van voorraad-versies van de nieuwe Mazda-aanwinst. Sinds 31 mei kan de eerste uitvoeringsvariant van de Mazda6-serie in de Nederlandse showrooms bewonderd worden. Het is de Sedan-versie die simpelweg Mazda6 wordt genoemd.

In augustus volgt de Hatchback-uitvoering die de naam Mazda6 Sport meekrijgt. Een stationwagen, die als Mazda6 SportBreak wordt betiteld, komt in september naar ons land. En in november wordt de SportBreak-versie als 4WD-uitvoering, die de naam X-Drive krijgt, in ons land verwacht.

Mazda 6 (2002 - 2008)

Als opvolger van de 626 is de Mazda6 op alle fronten een totaal nieuw concept in het middenklasse segment van Mazda. Ook de motoren van de Mazda6 zijn van een nieuwe generatie en voldoen aan de norm voor het jaar 2005. Er kan uit drie verschillende 16-kleps viercilinder benzinevarianten worden gekozen t.w.: een 1.8 liter krachtbron die goed is voor 120 pk / 88 kW, een 2.0 liter motor met 142 pk / 104 kW en een 2.3 liter motor; goed voor 166 pk / 122 kW. De nieuwe common-rail dieselmotoren van de tweede generatie met hoge drukinspuiting, die vanaf september in Nederland onder de naam CiTD leverbaar worden, zijn volgens Mazda soepel en stil en combineren een hoog rendement met lage emissies. Er is sprake van een 120 pk / 88 kW common-rail diesel die verkrijgbaar is in de Touring-versie en een 136 pk / 100 kW-versie die onder de motorkap van de Executive-uitvoering ligt.

De Mazda6 is voorzien van zes airbags. Bij een zijdelingse aanrijding zorgen de gordijn airbags samen met de zij-airbags voor hoofdbescherming van de inzittenden. De gordels hebben gordelspanners en belastingbegrenzers. Achterin zitten Isofix bevestigingspunten om kinderzitjes eenvoudig en stevig te kunnen bevestigen. Letsel bij voetgangers wordt zoveel mogelijk beperkt door de schok-absorberende motorkap.

Traction Control en Dynamic Stability Control waarborgen de stabiliteit bij het rijden onder natte omstandigheden. Electronic Brake Distribution (EBD) verdeelt de remkracht over de voor- en achterwielen overeenkomstig de belading. In combinatie met ABS wordt blokkeren van de wielen voorkomen. Voor en achter zijn remschijven gemonteerd. Het Brake Assist System (BAS) komt de bestuurder te hulp bij een noodstop. Daarnaast klapt het rempedaal weg bij een frontale aanrijding.

Mazda biedt de 6 in vier uitvoeringsvarianten t.w.: Exclusive, Touring, Executive en Active. De prijslijst begint bij 22.120 euro.