27 juli 2005

Mazda 6 (2002 - 2008)

Tweede generatie Mazda6 deze zomer bij de dealer

27 juli 2005 - De tweede generatie van Mazda's middenklasser, de Mazda6, staat deze zomer in de showroom. Het nieuwe model biedt een motorengamma dat bestaat uit vijf verbeterde motoren, die elk garant staan voor meer vermogen en een lager verbruik. Twee daarvan zijn common rail dieselmotoren, standaard voorzien van een roetfilter. Verder zijn er twee nieuwe transmissies en biedt het onderstel meer dynamiek. Alle drie modelversies, Mazda6 Sedan, Mazda6 Sport en Mazda6 SportBreak, profiteren van deze aanpassingen.

De uitslag van een enquete gehouden onder de bezitters van een Mazda6, wees uit dat het exterieurontwerp de voornaamste aankoopreden was. Daarom werden de wijzigingen aan het exterieur van de oorspronkelijke Mazda6, beperkt tot subtiele aanpassingen. Hiertoe behoren een nieuwe, vlakkere honingraatgrille, die wat meer verzonken ligt dan het vorige type grille met ruitpatroon, koplampunits en achterlichtlenzen met donkere kleurstelling en gewijzigde voor- en achterbumpers.

Mazda 6 (2002 - 2008)

De modificaties aan de binnenkant vallen meer op in vergelijking met die aan de buitenkant. Nieuwe materialen en zachtere bekleding voor de armsteunen van de portieren gaan samen met een nieuw opgezet centraal instrumentenpaneel. Het centrale instrumentenpaneel heeft nu een donker titanium oppervlak (afhankelijk van de modelversie) in plaats van de zilvergrijze afwerking van het vorige model. De sterke punten van de Mazda6 werden behouden. Hiertoe behoort het Karakuri-systeem voor het neerklappen van de gedeelde achterbank in de Sport en de SportBreak.

De grootste verandering aan de Mazda6 betreft het motorengamma. Er zijn vijf nieuwe motoren: twee afgeleiden van de CiTD tweeliter common rail diesel, standaard geleverd met roetfilter, en drie 16-kleps benzinemotoren met een inhoud van respectievelijk 1.8, 2.0 en 2.3 liter. In vergelijking met eerdere motorversies leveren deze nieuwe motoren gelijke of betere prestaties bij een lager gecombineerd brandstofverbruik.

Mazda 6 (2002 - 2008)

De instapversie, de Mazda6 Exclusive, is voortaan standaard uitgerust met onder meer handbediende airconditioning, een in diepte en hoogte verstelbaar stuurwiel, elektrische bediende portierruiten, een radio /CD-speler met vier luidsprekers, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, zes airbags, boardcomputer en cruise control. De andere versies beschikken over klimaatregeling, lichtmetalen velgen, Brake Assist System (BAS), Dynamic Stability Control (DSC) en Traction Control System (TCS). In de duurdere versies komen daar nog een Bose geluidsinstallatie met zeven luidsprekers en CD-wisselaar, een regen- en lichtsensor, xenon koplampen en semi-kuipstoelen met lederen bekleding voor bestuurder en voorpassagier bij.