17 maart 2006

Mazda 6 (2002 - 2008)

Miljoenste Mazda6 geproduceerd

17 maart 2006 - Mazda maakte vandaag bekend dat bij de wereldwijde productie van de Mazda6 het een miljoenste exemplaar is bereikt. De mijlpaal werd behaald vier jaar en een maand na de start van de productie in februari 2002 in de Hofu No. 2 productie-unit van Mazda in Hiroshima. Daarmee heeft de Mazda6, die in Japan onder de naam Atenza wordt verkocht, een nieuw record gevestigd: nog niet eerder werd bij Mazda dit productieaantal in zo'n korte tijd behaald.

In oktober 2002 startte de productie van de Mazda6 in Noord Amerika in de AutoAlliance International (AAI), een joint venture productiefaciliteit met de Ford Motor Company in Michigan. Daarnaast werd de productie voortgezet in de Hofu No. 2 faciliteit in het westen van Japan. Bovendien werd de Mazda6 ook nog eens vanaf januari 2006 geproduceerd in de FAW Car Co. Ltd. (FCC) in de Jilin Province in China, waarmee de cruciale rol van dit model in de wereldwijde productie van Mazda nog eens werd bevestigd.

Mazda 6 (2002 - 2008)

De Mazda6/Atenza was het eerste voorbeeld van de nieuwe generatie Zoom-Zoom modellen van Mazda, een nieuwe marketingfilosofie die sindsdien in elke nieuwe Mazda werd doorgevoerd. De wereldwijde verkoop van de Mazda6 begon in 2002. Het model was vanaf de start leverbaar in drie carrosserievarianten, de Sedan, de Sport (de hatchback versie) en de SportBreak (de stationcar versie).

"We zijn bijzonder verheugd dat de productie van de Mazda6 de een miljoen heeft bereikt en dan ook nog eens in zon korte periode en binnen een sterke concurrerende markt", aldus Hisakazu Imaki, President en CEO van Mazda Motor Corporation in Japan. "De een miljoenste Mazda6 is een positief bewijs van het feit dat de klanten onze modellen op prijs stellen. En Mazda is van plan deze Zoom-Zoom producten, die onze klanten vrolijk en enthousiast maken en hun verwachtingen overtreffen, te blijven maken".

Mazda 6 (2002 - 2008)