30 september 2011
Mazda 3 (2009 - 2013)
Nieuws

Mazda3

Prijzen vernieuwde Mazda3 bekend

30 september 2011 - Mazda heeft de prijzen van de Mazda3 Facelift bekendgemaakt, zoals dit model eind oktober in de showroom zal staan. Het nieuwe model is beschikbaar vanaf 18.990 euro voor de S-uitvoering van de vijfdeurs Hatchback met 1.6 liter benzinemotor (77 kW / 105 pk) en handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De nieuwe uitvoering van de Mazda3 heeft een gespierdere uitstraling met een nieuw front, nieuw ontwerp van de achterbumper en nieuwe velgen met gedraaide spaken. Het interieur is verbeterd dankzij nieuwe materialen en kleuren, meer gebruiksvriendelijkheid voor de bestuurder en het is stiller geworden.

Mazda 3 (2009 - 2013)

De besturing is ook aangepast en de gefacelifte Mazda3 belooft daardoor een meer consistent en lineair rijgevoel. Verstevigingen aan de carrosserie, nieuwe schokdempers bij de wielophanging, een verbeterde elektrisch-hydraulische stuurbekrachtiging (EHPAS) en stijvere wielen dragen hier aan bij.

Nieuwe opties voor de Mazda3 zijn een schakelindicator en een Mazda-navigatiesysteem gebaseerd op technologie van TomTom. Uiteraard erft de gefacelifte Mazda3 alle passieve en actieve veiligheidsopties van het vorige model.

De instapprijs is met € 500 verlaagd en er zijn twee actiemodellen beschikbaar, met zowel voor de zakelijke als de particuliere klant een speciaal aanbod: de Mazda3 Navigator en de Mazda3 Business. Beide krijgen standaard de beschikking over het geïntegreerde navigatiesysteem met TomTom-technologie. De Mazda3 FL Business is leverbaar vanaf € 20.490,- en de Mazda3 FL Navigator vanaf € 22.490,-.