15 juni 2011
Mazda 3 (2009 - 2013)
Nieuws

Mazda 3 (2009 - 2013)

Mazda3 teruggeroepen wegens storing ruitenwissermotor

15 juni 2011 - Mazda start binnenkort een terugroepactie van een aantal modellen van de Mazda3 en Mazda3 MPS van de vorige generatie in verband met een mogelijke storing aan de ruitenwissermotor van de voorruit. De betrokken auto's zijn geproduceerd tussen 7 januari en 22 december 2008. In Europa gaat het om 91.558 auto's, waarvan 559 in Nederland.

Na de eerste melding van een storing van een ruitenwissermotor bij een Mazda3 in de Verenigde Staten, heeft het hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima meteen actie ondernomen. Na onderzoek bleek dat de massapin van de ruitenwissermotor enige oxidatie vertoonde, waardoor deze geen goed contact meer maakte en de motor zou kunnen uitvallen.

Mazda 3 (2009 - 2013)

Nader onderzoek wees uit dat de massapin mogelijk bij de montage in de productiefaciliteit van Mazda in Japan al iets verbogen was en zodoende niet goed op z'n plaats was gekomen, wat de oxidatie heeft veroorzaakt.

Alhoewel het aantal soortgelijke gevallen sindsdien minimaal is, heeft Mazda toch besloten om alle betrokken auto's terug te halen naar de garage om de kwaliteit en de klanttevredenheid te waarborgen. Alle eigenaren krijgen een brief waarin wordt gevraagd zich te melden bij hun Mazda-dealer. De reparatie, waarbij een extra massadraad aan de ruitenwissermotor wordt gemonteerd, is gratis voor de klant.