26 mei 2011
Mazda 3 (2009 - 2013)

Mazda3

Driemiljoenste Mazda3 geproduceerd

Autozine
26 mei 2011 | De totale wereldwijde productie van de Mazda3 heeft vorige maand de historische mijlpaal van 3 miljoen exemplaren bereikt. Dat heeft Mazda Motor Corporation vandaag bekend gemaakt. De prestatie werd op 26 april jl. neergezet, ofwel in een nieuwe recordtijd van 7 jaar en 10 maanden na de start van de productie van de eerste generatie van dit model, waarmee de Mazda3 het snelst verkopende model is in het huidige Mazda-personenautogamma.

Gerekend over kalenderjaar 2010 en de productie vindt plaats op drie locaties: Mazda's Hofu Plant in Yamaguchi in Japan (alle Europese modellen), Changan Ford Mazda Automobile (CFMA) in Nanjing in China en AutoAlliance Thailand (AAT).

Mazda 3 (2009 - 2013)

Het 3 miljoenste exemplaar rolde van de band in de Hofu Plant, een Mazda3 vijfdeurs Hatchback 2.0 liter i-stop in de kleur Crystal White Pearl Mica en met specificaties voor de Japanse markt.

Hirotaka Kanazawa, Senior Managing Executive Officer R&D van Mazda Motor Corporation zei: "De Mazda3 is de belichaming van het DNA van Mazda: een onderscheidend design, een hoge mate van functionaliteit en uitstekende rijdynamiek en rijeigenschappen. Sinds de introductie van de eerste generatie is het model steeds weer aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen in de automobielindustrie door het Mazda DNA verder uit te bouwen en te verstevigen, als ook de milieu- en veiligheidseisen verder te verscherpen. Bij het passeren van het piketpaaltje met daarop de 3 miljoen wil ik graag alle klanten van Mazda bedanken voor hun vertrouwen en nogmaals aangeven dat we ons uiterste best blijven doen om steeds weer zeer veilige en schone auto's te produceren, die veel rijplezier bieden".

KwikFit
Vernieuwde Mazda3 nu bij de dealerVernieuwde Mazda3 nu bij de dealer
31 oktober 2011
Prijzen vernieuwde Mazda3 bekendPrijzen vernieuwde Mazda3 bekend
30 september 2011
RVM van Mazda bekroond met awardRVM van Mazda bekroond met award
24 augustus 2011
Mazda3 teruggeroepen wegens storingMazda3 teruggeroepen wegens storing
15 juni 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum