23 oktober 2014
Mazda 2
Nieuws

Mazda2

Start productie nieuwe Mazda2 in Mexico

23 oktober 2014 - Mazda Motor Corporation is vandaag begonnen met de productie van de nieuwe Mazda2 in de 'Mazda de Mexico Vehicle Operation' (MMVO), de nieuwe fabriek in Mexico. Tevens is de bouw van de motorenfabriek van MMVO voltooid, waarmee men vorig jaar was begonnen en is ook daar sinds 21 oktober jl. de productie gestart. De nieuwe modellen van Mazda met SKYACTIV technologie worden wereldwijd bijzonder goed verkocht en als reactie op deze groeiende vraag wordt de productiecapaciteit bij MMVO jaarlijks verhoogd naar 250.000 eenheden tegen het eind van het boekjaar dat loopt tot eind maart 2016. 

In de afgelopen jaren heeft Mazda een nieuwe reeks modellen gelanceerd voorzien van de SKYACTIV technologie en de onderneming verwacht dat deze SKYACTIV producten goed zullen zijn voor 85 % van de wereldwijde verkoop aan het eind van boekjaar op 31 maart 2016. Daarnaast werkt Mazda aan een wereldwijde productiefootprint, één van de speerpunten in het structurele hervormingsplan, zoals dat is vastgesteld in februari 2012. De productiestart van de nieuwe Mazda2 bij MMVO, de start van de productie in de bijbehorende motorenfabriek en de geplande verhoging van de productiecapaciteit betekenen dan ook belangrijke stappen voorwaarts in dat hervormingsplan. De motorenfabriek van MMVO beschikt over dezelfde geavanceerde productietechnologieën als de Mazda-fabriek in Hiroshima, waaronder een zeer efficiënte productielijn die in staat is onderdelen voor een breed scala aan motoren te fabriceren.

Mazda 2

"Met de start van de productie van de nieuwe Mazda2, die van de motorenfabriek en de verhoging van onze jaarlijkse productiecapaciteit hebben we nu een nog sterker productiekader, dat in staat is om de markten wereldwijd te voorzien van de SKYACTIV producten met dezelfde hoge kwaliteit als de modellen die in Japan worden gemaakt", vertelt Keishi Egawa, president van MMVO. "Tegelijkertijd zijn we verheugd dat we een bijdrage kunnen leveren aan de verdere economische groei van Mexico".

MMVO is Mazda's derde faciliteit wereldwijd voor de productie van de nieuwe Mazda2, naast de Hofu Plant in Japan, waar in juli met de productie is begonnen en Auto Alliance Co. Ltd. in Thailand, waar de productie in september is gestart

Mazda 2