28 september 2023
Mazda 2
Nieuws

Mazda 2

Mazda2 hybrid vernieuwd voor modeljaar 2024

28 september 2023 - De Mazda2 Hybrid is vernieuwd voor modeljaar 2024. De Mazda2 Hybrid beschikt over een vernieuwd exterieur met een echt Mazda-design. Het model is nu leverbaar in een vijftal uitvoeringen, met een uitgebreidere standaarduitrusting.

De vernieuwde Mazda2 Hybrid heeft een nieuw gezicht gekregen door een aangepast bumper- en grilleontwerp. Samen met een unieke achterkant, ontworpen in de European Design Studio en voorzien van een liftgate design in carrosseriekleur, onderscheidt de vernieuwde versie zich van het origineel.

Mazda 2

De Mazda2 Hybrid is voorzien van hybridetechnologie die schakelt tussen de modi elektrisch, benzine en een combinatie van beide. De compacte auto combineert een 1490 cm3, 92 pk / 68 kW driecilinder benzinemotor met een 59 kW elektromotor voor een totaal systeemvermogen van 116 p k /85 kW. Hij heeft een WLTP gecombineerd brandstofverbruik van 4,0-3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 97-87 g/km (afhankelijk van de velgen).

Vijf uitvoeringen

Het instapmodel , dat Prime-line heet, omvat een reeks comfort- en technologievoorzieningen, waaronder keyless entry, USB-C-aansluiting en smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto op een 9-inch multimediadisplay. Centre-line voegt vier extra luidsprekers toe. In de Exclusive-line wordt de uitrusting van de Centre-line verrijkt met automatisch inklapbare buitenspiegels, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter en Mazda's Blind Spot Assist (BSM) en Parking Control Assist (RCTA).

De Homura bouwt verder op de Exclusive Line-uitvoering met LED-lampen voor en achter en 17-inch lichtmetalen velgen. Privacy glas, zwarte dakbekleding, half vinyl lederen stoelen, dual-zone automatische climate control en LED-interieurverlichting verhogen het comfort nog verder. Voor de Homura Plus zijn een 12,3 inch digitaal bestuurdersdisplay, een groter 10,5 inch multimediadisplay, head-updisplay en navigatiesysteem toegevoegd. Deze uitvoering heeft ook een glazen panoramadak en make-upspiegels.

De Mazda2 Hybrid voor modeljaar 2024 wordt in het modellengamma aangeboden naast de reeds bestaande Mazda2 M Hybrid. Hiermee biedt Mazda de klanten diverse opties in het B-segment voor zuinige voertuigen met een A-label. De Mazda2 Hybrid modeljaar 2024 staat medio februari in de Nederlandse showrooms. De prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.