6 juni 2013
Maserati Ghibli

Maserati Ghibli

Louwman verwelkomt Maserati Ghibli

Autozine
6 juni 2013 | Automobilisten op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht kunnen er niet omheen: de nieuwe Maserati Ghibli komt eraan. Louwman Exclusive, officiƫle dealer van het roemruchte Italiaanse merk, heeft zijn showroom pal langs de snelweg van een enorme afbeelding van de nieuwe Maserati voorzien, die maar liefst 100m2 van de glasoppervlakte bedekt.
 

De reusachtige bestickering van de Ghibli is aangebracht om de komst van de nieuwe Maserati bij Louwman Exclusive onder de aandacht te brengen. Naar verwachting staat de nieuwe Ghibli eind juli hier in de showroom. Om de bestickering van binnenuit aan te brengen waren drie hoogwerkers en 50 man nodig. Om alles binnen een klein tijdsbestek gereed te hebben is er de afgelopen dagen zowel overdag als in de avonduren op volle kracht doorgewerkt.

Maserati Ghibli

De afbeelding van de witte Ghibli op de showroom van Louwman Exclusive laat het design van de auto in al zijn facetten zien. De vormgeving is gebaseerd op die van de Ghibli uit 1967, de eerste generatie die anno nu is uitgegroeid tot een gewilde klassieker, en vertaald naar de huidige tijd.

De Maserati Ghibli is verkrijgbaar met de keuze uit twee versies van de 3,0-liter Twin Turbo V6-benzinemotor uit de Ferrari fabriek in Marnello. De een levert 243 kW/330 pk, de ander 301 kW/410 pk. En voor het eerst in de lange geschiedenis van Maserati is ook een dieselversie voorhanden. De 3.0 V6 levert een vermogen van 202 kW/275 pk.

Alle motoren maken een onmiskenbaar Maserati- geluid en zijn gekoppeld aan een automatische achttraps versnellingsbak. De nieuwe Ghibli is leverbaar met de keuze uit achterwielaandrijving of Q4-vierwielaandrijving.