24 juni 2021
Maserati Ghibli

Maserati Ghibli

Maserati werkt samen met Hiroshi Fujiwara

Autozine
24 juni 2021 | Maserati en Hiroshi Fujiwara, de Japanse peetvader van de straatcultuur, zijn een partnership aangegaan. Deze samenwerking resulteerde in een exclusieve wereldpremière in Tokio: een kunstwerk in de vorm van een melodisch duet, Operanera en Operabianca, twee contrasterende Special Editions van de Maserati Ghibli.
AutoCoach

Het partnership is een vrucht van de mogelijkheden van het Maserati Fuoriserie individualiseringsprogramma, dat klanten in staat stelt hun eigen Maserati te creëren, aangepast aan hun unieke smaak. Hiroshi Fujiwara is een trendsetter, een buitenbeentje. Als pionier van de streetwear-cultuur van Tokio in de jaren 1980 was hij één van de eerste dj's die hiphop introduceerde in het Land van de Rijzende Zon. Als producer en muzikant werkte Fujiwara samen met internationale artiesten.

Maserati Ghibli

Het resultaat is gebaseerd op de Ghibli sportsedan in Granlusso-uitvoering en wordt geleverd in twee exclusieve uitvoeringen. Van de Ghibli Operanera en de Ghibli Operabianca zijn in totaal 175 exemplaren beschikbaar voor wereldwijde verkoop. Ze vormen een monochroom duo, waarbij de ene variant is uitgevoerd in zwart en de andere in wit.

De kleur-uniformiteit is niet alleen van toepassing op de buitenzijde, maar ook op de velgen en de portiergrepen, die in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. Het interieur daarentegen is afgewerkt met leder en Alcantara, met contrasterende zilverkleurige inzetstukken, de verticale stiksels en de drietand op de hoofdsteunen. De veiligheidsgordels zijn donkerblauw van kleur. De grille aan de voorzijde is het iconische detail van deze samenwerking: Fujiwara's grootstedelijke stijl wordt weerspiegeld in een specifieke grille en in het logo, dat specifiek voor deze uitvoering is aangepast. Om het exterieur compleet te maken, zijn de Ghibli Operanera en Ghibli Operabianca voorzien van matzwarte 20 inch Urano-wielen en een specifieke badge met het Fragment-logo op de C-stijl.

Onder de drie ventilatieroosters aan de zijkant is de code M157110519FRG aangebracht. Deze alfanumerieke tag verwijst naar de samenwerking: de eerste vier tekens zijnde Ghibli ID-code, de volgende zes cijfers verwijzen naar de datum van de eerste ontmoeting (5 november 2019) tussen Hiroshi en het Centro Stile Maserati, en de laatste drie letters zijn het acroniem van Fragment.

De lancering van de auto gaat vergezeld van een capsule-collectie, ontworpen in samenwerking met Hiroshi Fujiwara in dezelfde geest als de auto zelf.

XLLease
Maserati Ghibli wint Best Cars 21-awardMaserati Ghibli wint Best Cars 21-award
11 februari 2021
Maserati introduceert Ghibli HybridMaserati introduceert Ghibli Hybrid
16 juli 2020
Maserati introduceert Ghibli RibelleMaserati introduceert Ghibli Ribelle
27 september 2018
Maserati toont beelden Ghibli GranLussoMaserati toont beelden Ghibli GranLusso
23 augustus 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum