4 september 2013
Lexus NX (2014 - 2021)
Nieuws

Lexus LF-NX

Lexus onthult LF-NX

4 september 2013 - Lexus grijpt de internationale autotentoonstelling IAA Frankfurt aan voor de wereldpremière van de Lexus LF-NX. Lexus onderzoekt met deze nieuwe concept car de mogelijkheden voor een compacte crossover in het Lexus gamma. De Lexus LF-NX wordt aangedreven door een nieuwe variant van Lexus Hybrid Drive.

Op zoek naar een Lexus NX 300h F-Sport Line?
bynco heeft er 10 vanaf € 27.400,-

Lexus NX (2014 - 2021) 300h F-Sport Line

De vormgeving van de Lexus LF-NX wordt gekenmerkt door een evolutie van Lexus' L-finesse designtaal. Aan de voorzijde wordt de kenmerkende Lexus grille gecombineerd met opvallende koplampunits die zijn uitgerust met LED dagrijverlichting. Een uniek detail is de scheiding van de voorbumper met het spatbord door een scherpe verticale knik.

Lexus NX (2014 - 2021)

De wielkasten zijn gespierd en met zwart afgewerkt, hetgeen naadloos aansluit op de stijl van een "urban crossover". Het voor Lexus kenmerkende zijruitenprofiel en de sterk aflopende achterklep zorgen voor een coupé-achtige uitstraling.

De achterzijde is voorzien van zeer uitgesproken achterlichtunits. Ze zijn zo vormgegeven dat ze de achterbumper belichten en een scherpe, aerodynamische rand vormen. Een en ander  weerspiegelt de vormgeving van de voorspatborden. De Lexus LF-NX is voorzien van een nieuwe exterieurkleur (Brushed Metal Silver) die de indruk wekt dat de carrosserie is gemaakt uit een enkel, massief stuk metaal.

Lexus NX (2014 - 2021)

In lijn met Lexus' op de "L-finesse" ontwerptaal is het dashboard ergonomisch in twee zones verdeeld. In de hoge zone bevinden zich de displayfuncties, in de lage zone de bedieningsorganen. Dankzij de elektrostatische 'swipe' aanraaktoetsen en nieuwe generatie Remote Touch Interface (RTI) laat de Lexus LF-NX zich makkelijk bedienen.

De afwerking van de metalen oppervlakken in het interieur wordt geaccentueerd door de lederen bekleding in de kleurencombinatie "Sunrise Yellow"-zwart met contrasterende stiksels en de blauwe dashboardverlichting.

Lexus NX (2014 - 2021)
Dutchlease