9 november 2017
Lexus NX (2014 - 2021)
Nieuws

Lexus NX (2014 - 2021)

Lexus NX ondergaat facelift

9 november 2017 - De Lexus NX heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2017. De in 2014 gepresenteerde Lexus NX is momenteel goed voor 30% van de Europese Lexus verkopen. De nieuwste generatie beleefde zijn Europese debuut in september 2017 op de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt. De verbeteringen behelzen ex- en interieur, (actieve) veiligheid, uitrusting en rijeigenschappen. De aandrijflijn is ongewijzigd gebleven.

Op zoek naar een Lexus NX 300h F-Sport Line?
bynco heeft er 8 vanaf € 27.400,-

Lexus NX (2014 - 2021) 300h F-Sport Line

De vernieuwde Lexus NX 300h is te herkennen aan het nieuwe design van Lexus' bekende 'spindle grille', de gewijzigde voorbumper en nieuwe led-koplampen met sequentiële led-richtingaanwijzers. Hierdoor heeft de mid-sized crossover nog krachtiger looks. Dit effect wordt versterkt door de grotere, dieperliggende luchtinlaten onder de koplampen en de scherpe led-dagrijverlichting.

Lexus NX (2014 - 2021)

Aan de achterzijde komt de vorm van de 'spindle grille' terug. De nieuwe achterlichten zijn voorzien van een zwartgekleurde afwerking die de nadruk legt op de langgerekte vorm. De NX 300h staat op lichtmetalen 17- dan wel 18-inch velgen. Voor de uitvoeringen Luxury en F SPORT Line is het wieldesign van de 18-inch exemplaren nieuw. Het gewijzigde design heeft geleid tot betere aerodynamica met een weerstandscoëfficiënt van 0,33.

Het interieur van de Lexus NX 300h oogt sportiever en geeft een luxer gevoel. De focus ligt op meer gebruiksgemak en comfort. De meest prominente wijziging is de grotere centrale display. In het geval van het Lexus Premium Navigation is het scherm gegroeid van 7 tot 10,3 inch. Met Lexus Display Audio is de omvang toegenomen van 7 tot 8 inch. De afwerking van het interieur varieert van stijlvol hout tot sportief carbon en aluminium.

De bediening van de climate control is gebruiksvriendelijker door nieuwe schakelaars in de vorm van wieltjes. Lexus heeft hierop op uiterst subtiele wijze meerdere malen het Lexus logo aangebracht. Het centraal geplaatste analoge klokje is groter dan voorheen en daardoor beter afleesbaar. Een GPS-functie zorgt te allen tijde voor de juiste tijd, ongeacht de tijdzone. De Lexus Remote Touch Interface touchpad is groter dan voorheen. Hierdoor is hij eenvoudiger te bedienen. Verder is de ondersteuning van de pols verbeterd.

Lexus NX (2014 - 2021)

Voor het interieur van de NX 300h biedt Lexus de keuze uit nieuwe kleurencombinaties, namelijk 'Rich Cream' en 'Ochre'. Deze worden toegevoegd aan de al langer bestaande combinaties 'White Ochre', 'Black' en 'Dark Rose'. Voor de NX 300h F SPORT Line hanteert Lexus de nieuwe combinaties 'Flare Red' en 'Mustard Yellow'.

Lexus levert de NX 300h met de keuze uit twee audiosystemen: een Pioneer Premium sound system met tien speakers en een Mark Levinson Surround Sound system met veertien speakers. Laatstgenoemde is speciaal voor de Lexus NX ontwikkeld en maakt voor een betere geluidskwaliteit gebruik van Clari-fi-technologie.

Lexus heeft de stabiliteit van de NX 300h in zowel rechte lijn als in bochten verbeterd door subtiele aanpassingen aan het onderstel en de veren. Verder reageert de NX directer op de bestuurder, mede dankzij de gewijzigde opzet van de stabilisatorstang achter. Tenslotte zijn ook de schokdempers onder handen genomen teneinde een nog comfortbalere autorit te kunnen garanderen waarbij inzittenden nagenoeg geen vibraties ervaren.

Lexus NX (2014 - 2021)

Lexus Drive Mode geeft de bestuurder de keuze uit meerdere rijstanden: Normal, ECO, SPORT en SPORT+. Ook kan gekozen worden voor een volledig elektrische en emissievrije rijstand (EV). De vernieuwde Adaptive Variable Suspension (met voortaan 650 in plaats van 30 controleniveaus) belooft daarbij een nauwkeurig en soepel weggedrag.

XLLease
XLLease