10 april 2014
Lexus NX (2014 - 2021)
Nieuws

Lexus NX

Lexus geeft eerste beelden NX vrij

10 april 2014 - Lexus heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe NX. De NX is een middelgrote crossover NX met een geheel eigen, onderscheidend karakter. Scherpe lijnen, aandacht voor details, een high-tech interieur met innovatieve oplossingen én de hybride aandrijflijn maken van de NX een echte Lexus.

Op zoek naar een Lexus NX 300h F-Sport Line?
bynco heeft er 10 vanaf € 27.400,-

Lexus NX (2014 - 2021) 300h F-Sport Line

"Verwacht straks geen auto met ronde vormen", waarschuwde chief engineer Takeaki Kato al bij de onthulling van de LF-NX, de spraakmakende concept car die aan de nieuwe NX voorafging. "We komen met iets nieuws. Iets eigens. Stylish". Kato hield woord. De nieuwe Lexus NX valt op. Hij is onderscheidend en krachtig vormgegeven, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Lexus NX (2014 - 2021)

Het design van Lexus' nieuwe crossover is niet zo extreem als de conceptcar LF-NX, maar heeft wel een flinke dosis van het eigenzinnige karakter van het prototype behouden. Neem de diepliggende LED koplampen, LED dagrijverlichting én LED mistlampen, de spindle grille die voor het oog naadloos doorloopt in de motorkap, de diepe vouwen in de achterportieren en de bijzondere achterpartij. Hierin komt de vorm van de spindle grille subtiel terug en wordt geflankeerd door strak gelijnde achterlichten die verschillende lagen kregen voor extra dynamiek en uitstraling.

In de NX wordt diezelfde onderscheidende lijn voortgezet. Het team van Kato keek met een schuin oog naar de LFA toen het interieur van de nieuwe mid-size SUV werd vormgegeven. Onder meer de opbouw van het dashboard en de bijzondere materialen waarmee het middenconsole is afgewerkt, zijn overduidelijk ontleend aan de vormgeving van het dashboard in Lexus' supersportwagen.

Lexus NX (2014 - 2021)

Lexus heeft bij de ontwikkeling van de NX extra aandacht besteed aan de intuïtieve bediening van het instrumentarium en Human Machine Interface (HMI). Daarom ontbreken innovaties niet. Zo kunnen straks mobiele telefoons draadloos worden opgeladen via een Wireless Charging Tray en beleeft een nieuwe "touch pad" zijn debuut om onder meer het multimediasysteem te bedienen.

Met de NX betreedt Lexus de markt van premium mid-size SUV's. Hij komt naar Nederland met drie aandrijflijnen. Wie een hybride NX 300h koopt, heeft de keuze uit een voorwielaangedreven auto of all wheel drive. De NX 200t, met een 2-liter turbo benzinemotor wordt altijd geleverd als "all wheel drive".

Lexus NX (2014 - 2021)
Dutchlease

De NX staat vanaf 20 april op de Beijing Motor Show. Begin oktober staat de introductie op de Nederlandse markt gepland.

IkWilVanMijnAutoAf
XLLease