28 oktober 2015
Lexus LC

Lexus LF-FC

Lexus presenteert LF-FC Concept in Tokio

Autozine
28 oktober 2015 | Lexus presenteert op de Tokyo Motor Show 2015 zijn nieuwste conceptcar, de LF-FC (Lexus Future Flagship Car/Fuel Cell) een elegant gelijnde Gran Turismo in het absolute topsegment van de markt.

Het kloppend hart van de Lexus LF-FC is zijn brandstofcel. Het systeem verdeelt het koppel zo nauwkeurig mogelijk over de voor- en achterwielen. Dit geeft de 5,30 meter lange LF-FC zijn dynamische rijeigenschappen. Door de strategische positie van de Fuel Cell Stack achterin, de software-unit voorin en de speciaal vormgegeven waterstoftanks is de gewichtsverdeling bovendien optimaal.

Lexus LC

De Lexus LF-FC is ontworpen naar de designfilosofie 'L-finesse'. De voorzijde wordt gedomineerd door een nieuwe versie van Lexus' typerende 'spindle' grille met een nieuw design voor het gaas. De L-vormige dagrijverlichting lijkt te zweven en loopt naadloos over in de voorste spatborden. De vloeiende L-vorm van de dagrijverlichting keert terug in de achterlichten.

Lexus LC

Wie de Lexus LF-FC vanaf de zijkant bewondert, ziet onmiddellijk de coupéachtige daklijn. De lichtmetalen 21-inchwielen zijn afgewerkt met kunststof opgebouwd uit polymeren en versterkt met carbon fibre reinforced plastic (CFRP). De toepassing van deze koolstofvezel benadrukt de dynamische vormgeving van de conceptcar nog eens extra. Ditzelfde materiaal is overigens ook al gebruikt voor Lexus' supersportwagen LFA.

Lexus LC

Hoe futuristisch het interieur van de Lexus LF-FC is, bewijst vooral de geavanceerde interface die het de bestuurder mogelijk maakt om met slechts handgebaren de ventilatie en de audio te bedienen. Hij hoeft dus geen scherm of toetsen aan te raken. Een klein holografisch beeld bij de middenconsole geeft aan waar precies het systeem handgebaren kan uitvoeren.

Lexus LC
AutoCoach
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021
Lexus LC Cabrio nu als Regatta EditionLexus LC Cabrio nu als Regatta Edition
6 augustus 2020
Lexus prijst Lexus LC 500 ConvertibleLexus prijst Lexus LC 500 Convertible
1 juli 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum