18 februari 2016
Lexus LC

Lexus LF-FC

Lexus presenteert LF-FC Concept

Autozine
18 februari 2016 | Lexus presenteert de LF-FC Concept. De nieuwe sedan is qua technologie- en designrichting de voorloper van Lexus' toekomstige elektrisch aangedreven brandstofcel topmodel. Lexus is ervan overtuigd dat brandstofceltechnologie een van de oplossingen biedt voor de wereldwijde emissieproblemen, zowel met betrekking tot CO2 als luchtkwaliteit.
AutoCoach

De LF-FC Concept is ook een model dat qua design een andere licht werpt op een vierdeurs coupé. Deze nieuwe richting wordt gepassioneerd aangejaagd door concerntopman Akio Toyoda, die als Master Driver "liever achter het stuur zit van een auto dan achter een bureau", zoals hij het recentelijk op de autoshow NAIAS in Detroit verwoordde.

Lexus LC

De aandrijflijn produceert géén CO2, NOx en partikeldeeltjes (PM) maar uitsluitend water. De energie-efficiëntie van een brandstofcel is ongeveer twee keer groter dan die van een huidige benzine- en dieselmotor. Daarnaast is waterstof energiebesparend, biedt het een grotere actieradius en verloopt het tanken van waterstof net zo snel als bij auto's met conventionele motoren.

Lexus LC

De aandrijflijn is extreem stil en zeer soepel. Dat maakt waterstoftechnologie uitermate geschikt voor gebruik in luxueuze, premium auto's. Een elektromotor drijft de achterwielen aan. Verder installeert Lexus in ieder voorwiel één elektromotor. Zo ontstaat All Wheel Drive. Door strategische plaatsing de Power Control Unit vóór en het accupack achter alsook de in een T-opstelling gemonteerde waterstoftanks, wordt een optimale gewichtsverdeling voor een sportief rijgedrag bereikt.

Lexus LC
Dutchlease

De frisse, nieuwe styling van de LF-FC Concept staat symbool voor de L-finesse
designfilosofie van Lexus. Vanuit iedere hoek heeft de agressief en tegelijkertijd elegant vormgegeven vierdeurs coupé een uniek design. Aan de voorzijde vallen de L-vormige dagrijverlichting en een nieuw vormgegeven Spindle Grille met een nieuwe honingraatrooster op. Sportieve 21-inch lichtmetalen velgen met randen van met koolstofvezel verstevigd kunststof (CFRP) geven extra flair aan de toch al dynamische styling.

Lexus LC

De voorstoelen lijken te zweven en op de meervoudig verstelbare achterbank hebben de passagiers meer dan voldoende hoofd- en beenruimte. De stoelen, portieren en het dashboard zijn afgewerkt met semi-aniline leder, dat de luxueuze ambiance in het interieur versterkt.

Lexus LC

Met Touchless Technology volstaan simpele handbewegingen om functies als audio en climate control te bedienen. Een sensor registreert de handbewegingen van de bestuurder, analyseert de beelden en voert vervolgens de gewenste opdracht uit.

Lexus LC

Geautomatiseerde rijtechnologieën en verbeterde hulpsystemen voor herkenning en preventie van gevaar zorgen voor een veilig weggedrag voor alle inzittenden. Dankzij installatie van een stereocamera, speciale radar en zes LIDARs (Laser Imaging Detection And Ranging) ontstaat een 360 graden beeld rondom de auto. Met deze hulpmiddelen kan de LF-FC autonoom van rijstrook wisselen, uitwijken wanneer de remafstand te kort is alsook inhalen, afremmen en accelereren op de snelweg.

Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021
Lexus LC Cabrio nu als Regatta EditionLexus LC Cabrio nu als Regatta Edition
6 augustus 2020
Lexus prijst Lexus LC 500 ConvertibleLexus prijst Lexus LC 500 Convertible
1 juli 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum