18 februari 2016
Lexus LC

Lexus LC 500h

Lexus presenteert LC 500h

Autozine
18 februari 2016 | Lexus presenteert de LC 500h: een hybride coupé die kort volgt na de onthulling van de achtcilinder Lexus LC 500 op de North American International Auto Show in Detroit. De LC 500h is direct afgeleid van de LF-LC Concept die in Detroit 2012 voor het eerst aan het publiek werd getoond. De LF-LC Concept had als doel om de toekomst van Lexus' designtaal te tonen en was niet gericht op het in productie brengen van de coupé. Echter, het overweldigende enthousiasme van het publiek heeft Lexus doen besluiten deze coupé wél in productie te nemen.

Lexus heeft het zogeheten Multi-Stage Hybrid System specifiek ontwikkeld voor high-performance auto's. Lexus' vlaggenschip krijgt het systeem als eerste. Het hybridesysteem is met drie doelstellingen in het achterhoofd ontworpen: meer vermogen en trekkracht, hogere efficiency en meer rijplezier.

Lexus LC

Het nieuwe Multi-Stage Hybrid System combineert alle elementen van een beproefde hybride aandrijflijn; bestaande uit een 3,5 liter V6 benzinemotor, een krachtige elektromotor en een lithium-ion accupakket. In dit geval past Lexus achter de hybridetransmissie ook nog een additionele automatische transmissie toe. Deze versnellingsbak met échte versnellingen belooft meer snelheidsbeleving en een meer lineair gevoel met het toerental van de benzinemotor.

Helemaal nieuw van het Multi-Stage Hybrid System is de 'M' (manuele) modus waarmee de bestuurder zelf kan schakelen met grote magnesium schakelflippers achter het stuurwiel.

Lexus LC

Daarnaast biedt de 'M' modus de bestuurder snellere schakeltijden. Het nieuwe hybridesysteem ziet erop toe dat de bestuurder profiteert van de koppelrijke elektromotor die al vanaf nul toeren zijn volledige trekkracht levert. Een acceleratietijd van 0 naar 100 km-u in minder dan vijf seconden is daarmee mogelijk. Door toepassing van een lichtgewichte en compacte elektromotor en lithium-ion batterij is het aandrijfsysteem niet zwaarder dan het systeem in de huidige Lexus GS 450h.

Het exterieurdesign van de LC 500h is geïnspireerd op de LF-LC Concept die in 2012 op de NAIAS autoshow in Detroit werd onthuld. De LC 500h onderscheidt zich met zijn vloeiende lijnen, lage daklijn en brede schouders en laat een elegante maar toch sportieve kant zien van Lexus' L-finesse designfilosofie. Aan de voorzijde van de 4.760 mm lange topcoupé vallen direct de geprononceerde Lexus Spindle Grille en de zeer slanke triple LED-koplampen op. De meerlaags LED-achterlichten geven een uniek, herkenbaar lichteffect. De LC 500h is leverbaar met wielen in de maat 20- tot 21-inch.

Lexus LC
XLLease

Lexus bouwt de LC 500 en LC 500h op een gloednieuw platform (GA-L: Global Architecture for Luxury vehicles). Het GA-L platform vormt de blauwdruk voor alle toekomstige modellen van Lexus met achterwielaandrijving en een voorin geplaatste motor. Het zwaartepunt van de LC 500h ligt laag.

Het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd door het monteren van aluminium motorkap en zijschermen. De aluminium deurpanelen zijn bevestigd aan een koolstofvezel structuur. Verder is de achterklep gemaakt van glascomposiet en koolstofvezel. Koolstofvezel is ook gebruikt voor het dak. Zelfs de LED-koplampunits zijn zo klein mogelijk gehouden om gewicht te besparen. Ultrasterk staal verlaagt verder niet alleen het gewicht maar levert ook een bijdrage aan de stijfheid van het voertuig zodat er een scherper en beter stuurgedrag ontstaat. Het gewicht van de aandrijflijn bevindt zich achter de vooras zodat een middenmotor layout ontstaat.

Lexus LC

De LC 500h profiteert standaard van het nieuwe Lexus Safety System+; een verzameling van actieve veiligheidssystemen bestaande uit onder meer Pre-Collision System (PCS) dat botsingen helpt te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Lane Keep Assist (LKA) waarschuwt de bestuurder als de auto zich buiten de rijbaan dreigt te begeven zonder richting aan te geven. Automatic High Beam (AHB) zorgt voor optimaal zicht naar voren tijdens nachtelijke ritten, zonder tegenliggers te verblinden. En ook All-speed Dynamic Radar Cruise Control (All-speed DRCC) behoort tot de veiligheidsvoorzieningen.

AutoCoach
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021
Lexus LC Cabrio nu als Regatta EditionLexus LC Cabrio nu als Regatta Edition
6 augustus 2020
Lexus prijst Lexus LC 500 ConvertibleLexus prijst Lexus LC 500 Convertible
1 juli 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum