19 oktober 2017
Lexus LC

Lexus LC

Lexus LC leverbaar als Structural Blue Edition

Autozine
19 oktober 2017 | De Lexus LC is leverbaar in de bijzondere kleur Structural Blue. Een nieuwe manier van werken heeft geresulteerd in een carrosserielak die ge├»nspireerd is op de Morpho-vlinder uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Lexus introduceert dit Structural Blue in een gelimiteerde oplage op zijn nieuwe coup├ę LC.
Nieuwe vloermatten voor de Lexus LC?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

De carrosserielak van de Lexus LC Structural Blue Edition vindt zijn inspiratie in de natuur. Om precies te zijn in het kleureffect waar de vlindersoort 'Morpho menelaus' om bekendstaat. De blauwe kleur van de vleugels is niet het gevolg van pigment, maar van de microscopisch gestructureerde oppervlakte van de vleugels. De kleur verandert met de waarnemingshoek en de intensiteit neemt toe bij sterk licht. De transparante lak die Lexus exclusief op de LC toepast, is voorzien van een vergelijkbare structuur.

Lexus LC

Aanvankelijk leek de uitdaging om de LC uit te voeren in de 'kleur' van de Morpho-vlinder zelfs voor Lexus te groot. Om eenzelfde kleurkwaliteit te kunnen garanderen, waren maar liefst 40 afzonderlijke laklagen noodzakelijk. Maar het Lexus team volhardde en wist dit aantal uiteindelijk terug te brengen tot 7. Hiermee is de lak meer geschikt voor de productie van een exclusieve Lexus zoals de LC. Hij wordt in een laag van slechts 0,015 millimeter aangebracht tussen de grondlaag en de buitenste laklaag. Het lakproces is zo delicaat dat per dag slechts twee LC's in Structural Blue geproduceerd kunnen worden.

Lexus LC

De nanotechnologie zorgt ervoor dat de carrosserielak met de mate van lichtinval lijkt te veranderen. De lak bevat circa 300 miljard microscopisch kleine pigmentdeeltjes. Conventionele blauwe lakken reflecteren minder dan 50 procent van de lichtinval als een blauwe kleur. In het geval van Structural Blue is dit bijna 100 procent. Het kleureffect is blauwer dan blauw en super-intens. De exclusiviteit van de LC Structural Blue Edition komt verder tot uiting in de 21-inch gesmede lichtmetalen wielen en speciale carbon-dorpellijsten. Het interieur met de kleurstelling Breezy Blue met oranje accenten sluit naadloos aan op de bijzondere carrosserielak.

Lexus LC

De nieuwe Lexus LC 500h Structural Blue Edition is beperkt leverbaar voor prijzen die beginnen bij 133.495 euro.

Lexus LC Cabrio nu als Regatta EditionLexus LC Cabrio nu als Regatta Edition
6 augustus 2020
Lexus prijst Lexus LC 500 ConvertibleLexus prijst Lexus LC 500 Convertible
1 juli 2020
Lexus introduceert LC 500 ConvertibleLexus introduceert LC 500 Convertible
20 november 2019
Lexus LC nu als Classic Limited EditionLexus LC nu als Classic Limited Edition
14 augustus 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum