9 januari 2013
Lexus IS

Lexus IS

Lexus onthult nieuwe IS

Autozine
9 januari 2013 | Lexus onthult de geheel nieuwe IS tijdens de Detroit Motor Show. De IS maakt rond de zomer zijn opwachting in de Nederlandse showrooms als IS 300h; de eerste IS met Lexus Hybrid Drive. Het model wordt direct leverbaar als F Sport Line, dat een extra sportief tintje toevoegt.
UnitedConsumers
 

De geheel vernieuwde IS is gebaseerd op het LF-CC-concept en is aan de voorzijde voorzien van de krachtige Lexus 'spindle'-grille. Het geeft de hybrid sedan een duidelijk eigen gezicht en is in lijn met de nieuwe designtaal van Lexus, die ook in de nieuwe GS aan wordt getroffen. De grille wordt geflankeerd door twee uitgesproken koplampunits en een set L-vormige dagrijverlichting (DRL).

Lexus IS

De bestuurdersstoel belooft veel comfort en uitstekende zijdelingse steun. Ook is het heuppunt van de stoel verlaagd én zowel de hoek als de axiale verstelling van het stuur verbeterd, waardoor een sportieve rijpositie zou zijn verkregen. De toegenomen breedte én de langere wielbasis van de nieuwe IS 300h zorgt voor segment leading beenruimte achterin én meer bagageruimte.

Lexus IS

De meest opvallende IS 300h is zonder meer de "F Sport Line", met een eigen grille- en voorbumperdesign. Ook krijgt de IS F Sport Line stoelen die nog meer ondersteuning bieden. Meest in het oog springt echter het instrumentarium. Dat maakt in de F Sport Line gebruik van het innovatieve Lexus LFA-instrumentenpaneel met bewegende centrale ring.

Lexus IS