22 november 2016
Lexus IS

Lexus IS

Lexus IS 300h ondergaat facelift

Autozine
22 november 2016 | De Lexus IS 300h heeft een facelift ondergaan. De vernieuwde IS is herkenbaar aan de karakteristieke 'spindle grille' en nieuwe voor- en achterbumper. Nieuwe 17-inch of 18-inch wielen onderstrepen het sportieve design van de achterwielaangedreven sportsedan. De Single LED- of Quad LED-koplampen en de Full LED-achterlichten zijn opgefrist, de actieve veiligheidssystemen uitgebreid met de toevoeging van het Lexus Safety System en de multimediatoepassingen naar een hoger plan getild. Een reeks nieuwe in- en exterieurkleuren complementeert de lijst met vernieuwingen.

Op zoek naar een Lexus IS?
bynco heeft er 6 vanaf € 22.840,-

Lexus IS

De vernieuwde Lexus IS 300h belooft scherpere rijeigenschappen dan zijn voorganger. Zo is de rechtuit-stabiliteit verbeterd en reageert de sportsedan volgens de technici directer op stuuruitslagen. De multi-link achterwielophanging is voorzien van een nieuwe stabilisatorstang, terwijl de voorwielophanging stijver werd. Lexus heeft verder zowel de demperafstelling als de schokdempers aangepast.

Lexus IS

Het interieur van de IS 300h is verfijnd. Het multimediasysteemdisplay is groter en de beelden scherper. De interieurstylisten geven het interieur bovendien een chiquere uitstraling door detailaanpassingen zoals de met leder beklede middenconsole. Door de toevoeging van een entertoets en een grotere polssteun laat de RemoteTouch Interface (RTI) zich intuïtiever bedienen en is het comfort verbeterd. Ook zijn er, afhankelijk van de versie, nieuwe interieurkleuren beschikbaar zoals Sandstone, Noble Brown en Nuance Black.

De nieuwe IS 300h is te bestellen met het Lexus Safety System+. Dit uitgebreide actieve veiligheidspakket is er voor 690 euro en omvat Adaptive Cruise Control, Automatic High Beam, Lane Departure Alert met Vehicle Sway Warning, een Pre-Crash Safety systeem en Road Sign Assist. Het Lexus Premium navigatiesysteem werkt sneller, wordt nu standaard geleverd met het Lexus audiosysteem met 10 luidsprekers en is uitgebreid met informatie over de weersvoorspelling en lokale parkeertarieven.

Lexus IS

De IS 300h Business Line is standaard uitgerust met 10-spaaks 17-inch lichtmetalen wielen met 225/45R17 banden, Dual Zone airconditioning en cruise control. Binnenin is er keuze uit de nieuwe interieurkleuren Sandstone en Noble Brown. Exclusieve lederen bekleding Newport en het uitgebreide Luxury Pack zijn optioneel. De Lexus IS 300h Business Line heeft een consumentenadviesprijs van 42.495 euro.

De IS 300h Sport Edition kenmerkt zich door sportieve accenten, waarbij de voorbumper en 'spindle grille' het meest in het oog springen. De buitenspiegels en de 18-inch lichtmetalen wielen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Het interieur is uitgerust met stijlvolle stoffen/Tahara-lederen Nuance Black bekleding. Door de uitgebreide optiemogelijkheden zoals het Lexus Premium navigatiesysteem en Lexus Safety System+ is de Sport Edition te personaliseren. De Lexus IS 300h Sport Edition heeft een consumentenadviesprijs van 43.995 euro.

Lexus IS
AutoCoach

De Lexus IS 300h F SPORT Line is net als de overige uitvoeringen voorzien van een opgefrist in- en exterieur. De standaard 5x2-spaaks 18-inch lichtmetalen wielen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden maken het sportieve uiterlijk compleet. Om het dynamische karakter te onderstrepen is Adaptive Variable Suspension (AVS), inclusief Sport S+ modus, standaard. De zijpanalen van het middenconsole zijn met leder bekleed en voorzien van hand gestikte contrasterende stiksels. De Lexus IS 300h F SPORT Line heeft een consumentenadviesprijs van 47.995 euro.

Quad LED koplampen tekenen het vooraanzicht van de Lexus IS 300h Luxury Line. Hij staat evenals de F SPORT Line op 18-inch lichtmetalen wielen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden. Het Lexus Premium navigatiesysteem is standaard in combinatie met het nieuwe, centraal geplaatste 10,3 inch display, waarop ook het Lexus audiosysteem met 10 luidprekers is te bedienen. De decoratiepanelen binnenin zijn uitgevoerd in het chique Laser Cut Dark Wood en de zijpanalen van het middenconsole zijn ook met leder bekleed en fraai gestikt met een contrasterende kleur. De Lexus IS 300h Luxury Line heeft een consumentenadviesprijs van 53.495 euro.

Lexus IS

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken.

Wittebrug
Vernieuwde Lexus IS nu bij de dealerVernieuwde Lexus IS nu bij de dealer
20 januari 2017
Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014
2 mei 2014
Lexus IS tijdelijk als EditionLexus IS tijdelijk als Edition
3 april 2014
Lexus IS behaalt vijf EuroNCAP sterrenLexus IS behaalt vijf EuroNCAP sterren
4 september 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum