4 september 2013
Lexus IS

Lexus IS

Vijf EuroNCAP sterren voor Lexus IS

Autozine
4 september 2013 | De nieuwe Lexus IS heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP veiligheidstest. De score is ruim boven het vereiste minimum voor vijf sterren, wat de nieuwe Lexus tot één van de veiligste auto's in het premium D-segment maakt.
AutoCoach

Bij bescherming voor volwassenen haalde de IS de maximale score bij de zijdelingse botsing, de bescherming van de bestuurder en bijrijder door knieairbags en protectie tegen een whiplash. In de categorie kinderen haalde de IS het hoogste aantal punten voor de bescherming aan kinderen van 18 maanden tot 3 jaar.

Lexus IS

Bij de bescherming voor voetgangers haalde de IS zelfs de beste score ooit onder grote familieauto's, mede dankzij de nieuw ontwikkelde pop-up motorkap en bumper. Sensoren in de bumper nemen waar wanneer er een voetganger wordt geraakt, waarna de motorkap gelift wordt om de klap op te vangen. Het systeem detecteert voetgangers bij verschillende snelheden.

Naast het unieke Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) maakt de IS ook gebruik van de reeds bekende veiligheidssystemen als Pre-Crash System (PCS), Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Automatic High Beam (AHB) en Lane Departure Alert (LDA). Daarnaast is de IS uitgerust met maar liefst acht airbags, waaronder een knieairbag voor zowel de bestuurder als de bijrijder.

Op zoek naar een Lexus IS?
bynco heeft er 6 vanaf € 22.840,-

Lexus IS

Vernieuwde Lexus IS nu bij de dealerVernieuwde Lexus IS nu bij de dealer
20 januari 2017
Lexus IS 300h ondergaat faceliftLexus IS 300h ondergaat facelift
22 november 2016
Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014
2 mei 2014
Lexus IS tijdelijk als EditionLexus IS tijdelijk als Edition
3 april 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum