14 mei 2013
Lexus IS

Lexus IS

Lexus IS 300h legt 1,6 miljoen kilometers af

Autozine
14 mei 2013 | Ruim 1,6 miljoen testkilometers. Oftewel twee keer op en neer naar de maan. Dat is de afstand die Lexus testrijders met de nieuwe Lexus IS 300h hebben afgelegd om de sportsedan klaar te stomen voor een leven in de handen van consumenten wereldwijd.

Op zoek naar een Lexus IS?
bynco heeft er 6 vanaf € 22.840,-

Lexus IS

Tijdens de intensieve tests kreeg de nieuwe Lexus IS het flink voor zijn kiezen; niet alleen in het laboratorium, maar ook op verharde én onverharde wegen. In zinderende hitte en extreme koude. En op uitdagende circuits als de Nürburgring (niet voor niets ‘De Groene Hel' genoemd) en de Fuji Speedway in Japan.

Lexus IS

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe IS gaf Lexus de rijeigenschappen hoge prioriteit. Lexus hoofdingenieur Junichi Furuyama: "De conventionele manier zou zijn om elk aspect van de auto afzonderlijk te ontwikkelen, met optimale rijeigenschappen als gezamenlijk einddoel. Een nadeel is dat je aan het begin van het ontwikkelingsproces nog niet weet of het doel gehaald wordt. Met de nieuwe IS hebben we het proces daarom omgedraaid. De rijeigenschappen waren het vertrekpunt. Vervolgens zijn alle aspecten van de auto zo ontwikkeld dat die het uitgangspunt optimaal ondersteunen".

De nieuwe ontwikkelingsaanpak heeft geleid tot nieuwe technieken om de carrosseriestijfheid van de Lexus I te verbeteren. Om de carrosserie nog sterker te maken zijn bijvoorbeeld laserschroef- en lijmtechniek toegepast. Verder is de achterwielaangedreven Lexus voorzien van een wielophanging die de stabiliteit van de auto nog eens met twintig procent vergroot.

De nieuwe Lexus IS 300h Hybrid staat vanaf juli in de Nederlandse showroom voor een prijs van 36.990 euro; lease vanaf 529 euro per maand. 20 procent bijtelling voor de zakelijke rijder en het befaamde Lexus Red Carpet Treatment zijn standaard voor elke uitvoering.

AutoCoach
Vernieuwde Lexus IS nu bij de dealerVernieuwde Lexus IS nu bij de dealer
20 januari 2017
Lexus IS 300h ondergaat faceliftLexus IS 300h ondergaat facelift
22 november 2016
Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014Lexus IS 300h is Clean Road Car of 2014
2 mei 2014
Lexus IS tijdelijk als EditionLexus IS tijdelijk als Edition
3 april 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum