15 juli 2020
Land Rover Range Rover Sport

Range Rover Sport

Range Rover Sport krijgt nieuwe dieselmotor

Autozine
15 juli 2020 | De Range Rover Sport is leverbaar met nieuwe zescilinder-in-lijn dieselmotoren met 48V Mild Hybrid-technologie. Bovendien is het aanbod uitgebreid met een aantal special editions: de HSE Silver, HSE Dynamic Black / HSE Dynamic Stealth en SVR Carbon Edition.

Op zoek naar een Land Rover Range Rover Sport?
bynco heeft er 2 vanaf € 39.645,-

Land Rover Range Rover Sport

De dieselmotoren met 48V Mild Hybrid-technologie zijn volstrekt nieuw voor de Range Rover Sport. Deze zeer zescilinder-in-lijn motoren zijn in eigen huis ontwikkeld en maken deel uit van de Ingenium-familie. Het gaat om de D250, D300 en D350 met vermogens uiteenlopend van 183 kW (249 pk) tot 258 kW (350 pk) ter vervanging van de V6- en V8-dieselmotoren.

Land Rover Range Rover Sport

Tevens is het aanbod van SV Premium carrosseriekleuren voor de Range Rover Sport uitgebreid met acht nieuwe kleuren, waaronder Tourmaline Brown, Amethyst Grey-Purple en Petrolix Blue. Updates voor het interieur zorgen voor een onmiskenbaar sportieve luxe uitstraling. Tegelijk biedt het geïntegreerde Touch Pro Duo infotainmentsysteem nog meer connectiviteitsmogelijkheden.

De HSE Silver bouwt voort op de HSE-uitvoering met een reeks exterieurdetails in Shadow Atlas, Privacy Glass en 21-inch lichtmetalen wielen in Gloss Black & Contrast Diamond Turned Finish. De HSE Silver beschikbaar met keuze uit twee interieurthema's en zeven carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe Lantau Bronze en Hakuba Silver. Verder is de HSE Silver uitgerust met een panoramisch dak, Privacy Glass, een gekoeld vak in de middenconsole en een Meridian Surround Sound System. De HSE Silver is leverbaar met benzine- en dieselmotoren en de P400e PHEV plug-in hybride aandrijflijn.

De nieuwe HSE Dynamic Black is gebaseerd op de HSE Dynamic en biedt een Black Pack exterieur waarmee de Range Rover Sport indrukwekkender overkomt. Tot de uitrusting behoren eveneens 21-inch Gloss Back lichtmetalen wielen en Privacy Glass, evenals een geheel zwart uitgevoerd interieur. Behalve de carrosseriekleur Santorini Black of Carpathian Grey met contrasterende dakkleur bieden de HSE Dynamic Black / HSE Dynamic Stealth ook een panoramisch dak, Ebony Premium hemelbekleding en een Meridian Surround Sound System.

Voor topprestaties is er de 423 kW (575 pk) sterke SVR Carbon Edition die zich manifesteert als vlaggenschip binnen de Range Rover Sport-familie. De SVR Carbon Edition valt op door een van koolstofvezel gemaakte, centrale sectie op de motorkap. Ook de inzetstukken bij de bumpers, grille en omranding van de luchtinlaten zijn vervaardigd van dit materiaal. In het interieur zijn koolstofvezel sierstrips en exclusieve SVR Carbon Edition dorpellijsten toegepast. De motorafdekking van koolstofvezel en 22-inch Gloss Black lichtmetalen wielen maken het imponerende karakter van deze speciale uitvoering compleet.

De nieuwe generatie zescilinder-in-lijn Ingenium dieselmotoren zijn efficiënter dan de V6- en V8-dieselmotoren die zijn vervangen. Ze voldoen aan de Real Driving Emissions Step 2 (RDE2) standaarden en Euro 6d-final emissienorm. De nieuwe dieselversies onderstrepen het karakter van de Range Rover Sport, waarbij de D350 de kroon spant met een acceleratie van 0-100 km/u in 6,9 seconden. De krachtbron levert een maximumkoppel van 700 Nm. De CO2-emissie van de D350 komt uit op 237 g/km.

De Range Rover Sport P400e met plug-in hybride-aandrijving is de zuinigste versie in het aanbod en kan maximaal 41 km volledig elektrisch en emissievrij rijden. De aandrijflijn bestaat uit een Ingenium 2,0-liter benzinemotor van 221 kW (300 pk) en een elektromotor van 105 kW, die samen tot een systeemvermogen komen van 297 kW (404 pk). De P400e accelereert in 6,7 seconden van 0-100 km/u, terwijl het gemiddelde verbruik uitkomt op 3,3 l/100 km (WLTP). Met het meegeleverde Mode 3 laadsnoer is opladen van de batterij binnen drie uur mogelijk via een openbaar laadpunt of wallbox. Met het Mode 2 laadsnoer duurde dat 7,5 uur.

Verder biedt de Range Rover Sport meer mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. Apple CarPlay en Android Auto zijn nu standaard voor het geïntegreerde Touch Pro Duo infotainmentsysteem en de 4G WiFi-verbinding biedt een internetconnectie voor maximaal acht apparaten tegelijk. De eveneens nieuwe, geïntegreerde Spotify-app geeft Spotify Premium gebruikers toegang tot miljoenen tracks en podcasts, direct via het Touch Pro Duo-systeem zónder de smartphone met het infotainmentsysteem te hoeven synchroniseren.

Dankzij Cabin Air Ionisation met PM 2.5 filter biedt de Range Rover Sport ook een frisse en gezonde interieurlucht. De geavanceerde filtertechnologie houdt fijne stofdeeltjes en stuifmeelpollen tegen en neutraliseert geuren zodat er in de auto een rustgevend, fijn en gezond klimaat ontstaat. Tot slot wordt extra beveiliging geboden met het abonnement op Secure Tracker en Secure Tracker Pro.

De Range Rover Sport is leverbaar als P400e PHEV vanaf € 100.370,- en als D250 met de nieuwe 48V MHEV zescilinder-in-lijn diesel vanaf € 115.444,-.

Range Rover Sport nu als HSTRange Rover Sport nu als HST
13 februari 2019
Zelfrijdende RangeRover rondt ring UKZelfrijdende RangeRover rondt ring UK
10 oktober 2018
Range Rover Sport beklimt Heavens GateRange Rover Sport beklimt Heavens Gate
12 februari 2018
Range Rover Sport nu ook als hybrideRange Rover Sport nu ook als hybride
4 oktober 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum