12 februari 2018
Land Rover Range Rover Sport

Land Rover Range Rover Sport

Range Rover Sport PHEV beklimt trap naar heaven's gate

Autozine
12 februari 2018 | Om duizelig van te worden: 99 bochten en 999 traptreden. Maar die weerhielden de Range Rover Sport PHEV er niet van om een bijzondere wereldprimeur op zijn naam te schrijven. De benzine-elektrisch aangedreven SUV is 's werelds eerste auto die óók de trap naar Heaven's Gate beklom, een van de spectaculairste bezienswaardigheden van China.

De uitdaging begon aan de voet van de 11,3 km lange Tianmen Mountain Road, de legendarische bergweg die bekendstaat als 'Dragon Road'. De geheel standaard uitgevoerde Range Rover Sport P400e werd bestuurd door de Nederlandse Panasonic Jaguar Racing Formula E-coureur Ho-Pin Tung. Hij reed het eerste deel van de proef met het Terrain Response 2-systeem van de auto in de stand Dynamic.

Land Rover Range Rover Sport

Aan het einde van de kronkelige weg schakelde Ho-Pin Tung het Terrain Response 2-systeem in de optimale stand voor het tweede deel van de klim: de trap naar Heaven's Gate. Om de torenhoge trap met een helling van 45 graden en 999 treden moeiteloos te trotseren, werkten de benzine- en elektromotor optimaal samen.

Ho-Pin Tung na afloop: "Ik heb Formula E en Formule 1 gereden en de 24 uur van Le Mans gewonnen, maar dit was zonder twijfel een van de uitdagendste ritten die ik ooit heb gereden. De Range Rover Sport PHEV presteerde fenomenaal. De auto wekte veel vertrouwen op de Tianmen Mountain Road en klom moeiteloos de trap op naar Heaven's Gate."

Land Rover Range Rover Sport

Met de nieuwe PHEV-aandrijflijn kan de Range Rover Sport P400e met een volgeladen accu een afstand tot wel vijftig kilometer volledig elektrisch en emissievrij rijden. Ho-Pin Tung gebruikte de 85 kW (116 pk) sterke elektromotor echter in combinatie met de 221 kW (300 pk) sterke benzinemotor om het eerste deel zo vlot mogelijk af te leggen. Vervolgens demonstreerde de performance-SUV zijn compromisloze terreinkwaliteiten tijdens de klim over de lange trap richting de natuurlijk gevormde rotsboog.

Op zoek naar een Land Rover Range Rover Sport?
bynco heeft er 2 vanaf € 39.645,-

Land Rover Range Rover Sport

Range Rover Sport krijgt nieuwe dieselRange Rover Sport krijgt nieuwe diesel
15 juli 2020
Range Rover Sport nu als HSTRange Rover Sport nu als HST
13 februari 2019
Zelfrijdende RangeRover rondt ring UKZelfrijdende RangeRover rondt ring UK
10 oktober 2018
Range Rover Sport nu ook als hybrideRange Rover Sport nu ook als hybride
4 oktober 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum