15 juni 2021
Land Rover Defender

Land Rover Defender

Land Rover ontwikkelt Defender Fuel Cell Prototype

Autozine
15 juni 2021 | Land Rover ontwikkelt een prototype voor een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) op basis van de Land Rover Defender. De eerste tests van deze Defender met waterstoftechnologie beginnen naar verwachting dit jaar. Het FCEV-concept is onderdeel van de missie van Jaguar Land Rover voor het realiseren van nul uitlaatemissies in 2036 en netto emissievrije toeleveringsketen, producten en activiteiten in 2039. Dit ligt in lijn met de aangekondigde Reimagine-strategie.

Op zoek naar een Land Rover Defender?
DAS import heeft er 3 vanaf € 87.512,-

Land Rover Defender

FCEV's, die elektriciteit opwekken door middel van een chemische reactie tussen zuurstof en waterstof om daarmee een elektromotor van stroom te voorzien, zijn een aanvulling op batterij-elektrische voertuigen (BEV's) en een alternatieve stap naar emissievrije modellen. FCEV's hebben een grote energiedichtheid, zijn snel weer volgetankt en hebben een minimaal verlies van actieradius bij lage temperaturen. Dit maakt de technologie geschikt voor grotere voertuigen voor langere afstanden, of voor voertuigen die actief zijn in warme of koude omgevingen.

Land Rover Defender

Het ontwikkelingsproject van Jaguar Land Rover, bekend als Project Zeus, wordt deels gefinancierd door het door de overheid gesteunde Advanced Propulsion Centre. Het project helpt de ingenieurs te begrijpen hoe een waterstof-aandrijflijn geoptimaliseerd kan worden, zodat het de prestaties kan leveren die de klanten verwachten: van actieradius tot tanken en van geremd trekvermogen tot de geschiktheid voor offroad rijden.

Het emissievrije prototype New Defender FCEV begint tegen het eind van 2021 aan zijn eerste tests in het Verenigd Koninkrijk. Daarbij wordt vooral gekeken naar belangrijke eigenschappen zoals de geschiktheid voor offroad rijden en brandstofverbruik. Om Project Zeus tot een succes te maken, werkt Jaguar Land Rover samen met diverse onderzoeks- en ontwikkelingspartners. Dit zijn onder meer Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems en het UK Battery Industrialisation Centre (UKBIC). Deze partijen werken samen aan het onderzoek, de ontwikkeling en de bouw van het FCEV-prototype.

Land Rover Defender is World Design CarLand Rover Defender is World Design Car
20 april 2021
Land Rover Defender nu ook met V8Land Rover Defender nu ook met V8
25 februari 2021
5 EuroNCAP sterren Land Rover Defender5 EuroNCAP sterren Land Rover Defender
9 december 2020
Land Rover introduceert Defender P400ELand Rover introduceert Defender P400E
9 september 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum