9 december 2020
Land Rover Defender

Land Rover Defender

5 EuroNCAP sterren voor Land Rover Defender

Autozine
9 december 2020 | De New Land Rover Defender heeft een topscore behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke testinstantie Euro NCAP. De New Defender scoorde 85 procent voor de bescherming van volwassenen en kinderen, 79 procent voor de categorie Safety Assist en behaalde een score van 71 procent in de bescherming van kwetsbare weggebruikers. Het resultaat: de maximale score van vijf sterren voor de crashtest.
Nieuwe vloermatten voor de Defender?
Dat kan! Vanaf € 48,-
Just Carpets.nl

Deze topscore heeft de Defender onder meer te danken aan de combinatie van moderne veiligheidsvoorzieningen met een ultrastijve aluminium carrosserieconstructie. Slimme technologieën zijn onder meer Emergency Braking, Lane Keep Assist en Rear Collision Monitor. Zes airbags beschermen de bestuurder en passagiers, en er zijn maximaal drie ISOFIX-bevestigingspunten beschikbaar.

Land Rover Defender

De rijhulpsystemen die op de Defender beschikbaar zijn:

 • Emergency Braking: Detecteert of een mogelijke frontale botsing met een ander voertuig dreigt en waarschuwt de bestuurder met een melding. Als de bestuurder niet tijdig reageert, activeert het voertuig een noodstop om de ernst van de mogelijke impact te verminderen.
 • Blind Spot Assist: Een knipperend pictogram in de betreffende buitenspiegel waarschuwt de bestuurder voor obstakels die snel naderen of zich in de dode hoek bevinden.
 • 3D Surround Camera: Dit systeem helpt de bestuurder bij manoeuvres bij lage snelheid met behulp van geavanceerde cameratechnologie om een 3D-weergave van de omgeving rond de Defender te tonen op het centrale Pivi Pro-display.
 • Clear Exit Monitor: Houdt met behulp van sensoren een oogje op naderend verkeer en waarschuwt als het gevaarlijk is om het portier van binnenuit te openen.
 • Adaptive Cruise Control: Bewaart een veilige afstand tot de voorligger. Als de voorligger stopt, zal de Defender ook automatisch in alle comfort tot stilstand komen.
 • Driver Condition Monitor: Detecteert vermoeidheid van de bestuurder door de stuur-, rem- en gaspedaalinvoer te volgen en waarschuwt wanneer vermoeidheid wordt gedetecteerd.
 • Lane Keep Assist: Detecteert onbedoeld afwijken van de rijstrook en corrigeert met tegensturen om de positie op de rijstrook te behouden.
 • Rear Collision Monitor: Als een van achteren naderend voertuig niet vertraagt, zal de Defender proberen de betreffende bestuurder van dat voertuig te waarschuwen door automatisch de alarmknipperlichten te activeren.
 • Rear Traffic Monitor: Waarschuwt voor voertuigen, voetgangers of andere gevaren die van beide kanten naderen - vooral handig bij het achteruitrijden uit een parkeervak.
 • Verkeersbordherkenning en adaptieve snelheidsbegrenzer: Informeert de bestuurder over de huidige snelheidslimiet en past de voertuigsnelheid automatisch aan bij het binnenrijden van nieuwe snelheidslimietzones.
 • Wade Sensing: Ultrasone sensoren in de buitenspiegels geven real-time informatie over de waterdiepte tijdens het waden.

De prijzen van de nieuwe Land Rover Defender 110 beginnen bij 82.016 euro. De Defender 90 is er vanaf 95.150 euro. De Defender 90 Commercial start bij 46.710 euro exclusief BTW en BPM. De Defender 110 Commercial heeft een vanafprijs van 51.430 euro, exclusief BTW en BPM.

Profile
Land Rover Defender nu ook met V8Land Rover Defender nu ook met V8
25 februari 2021
Land Rover introduceert Defender P400ELand Rover introduceert Defender P400E
9 september 2020
Autohome ontwikkelt daktent Defender 110Autohome ontwikkelt daktent Defender 110
23 juni 2020
Land Rover Defender nu ook als 90Land Rover Defender nu ook als 90
26 februari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum