10 oktober 2002
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Nationale selectie Land Rover G4 Challenge van start

Autozine
10 oktober 2002 | Op 30 maart 2003 gaat in New York de eerste Land Rover G4 Challenge van start. Zestien landen vaardigen elk een deelnemer af die de nationale eer gaat verdedigen. Deze spectaculaire competitie vindt plaats in vier verschillende tijdzones en duurt vijf weken. De deelnemers krijgen te maken met uitdagingen die hen zowel door de stad als door onherbergzaam gebied voeren. On-road, off-road, verschillende buitensporten als kajakken, mountainbiken, abseilen en klimmen, het hoort er allemaal bij. Strategisch inzicht, teamspirit en allround sportieve vaardigheden zijn de sleutels tot succes. Voor de Nederlandse deelnemers vindt de voorselectie plaats op 16 en 17 november 2002. Mannen en vrouwen met een goede conditie, een internationale teamspirit, strategisch denkvermogen en een positieve instelling worden uitgedaagd zich voor 31 oktober 2002 via www.landroverg4challenge.com of de Land Rover dealer op te geven voor misschien wel het grootste avontuur in hun leven.

De jaarlijks terugkerende Land Rover G4 Challenge voert langs vier verschillende tijdzones: de oost- en de westkust van Noord-Amerika, Australie en Zuid-Afrika. De deelnemers rijden in elke tijdzone in een ander type Land Rover. Deze zijn stuk voor stuk uitgevoerd in de opvallende kleur 'Tangiers Orange'. In de eerste tijdzone reizen de zestien deelnemers van New York naar Quebec in Freelanders. Vervolgens vliegen ze vanuit Canada naar Kaapstad in Zuid Afrika voor de tweede fase. Met Defenders zullen de deelnemers hun route vervolgen langs Lesotho, door Drakensburg mountains. De derde tijdzone voert de deelnemers in Range Rovers van Sydney door de Australische outback. De vierde en laatste tijdzone zal per Discovery worden verreden door het canyon landschap tussen Moab en Las Vegas in Noord Amerika. De totale route beslaat circa 6.400 kilometer.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Bij de Land Rover G4 Challenge gaat het om teamwork en vaardigheden. In acht teams van twee personen moeten de deelnemers tijdens de vier etappen zoveel mogelijk punten verzamelen door op zoek te gaan naar de vooraf gedefinieerde locaties. Voor de start van een etappe ontvangen de deelnemers een 'location directory' met alle locaties. Sommigen zijn alleen klimmend, fietsend, per kayak of te paard te bereiken en leveren daarom veel punten op. De makkelijk bereikbare locaties staan voor minder punten. Strategiebepaling, intelligentie, individuele vaardigheden en internationale teamgeest spelen een belangrijke rol bij het verzamelen van punten. Bij elk van de vier trajecten moet de deelnemer de rit volbrengen met een andere teamgenoot. Uiteindelijk blijft er een overall winnaar over.

De Nederlandse nationale selectie vindt plaats op 16 en 17 november. Maximaal vijftig deelnemers worden gedurende twee dagen getest op onder andere conditie, inzet, teamspirit en rijvaardigheid. Er blijven twee personen over die doorgaan naar de internationale kwalificatie die in januari 2003 plaatsvindt. Daar wordt bepaald wie uiteindelijk Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de eerste Land Rover G4 Challenge in 2003.

Profile
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum