17 juli 2013
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Monty Halls wordt Land Rover ambassadeur

Autozine
17 juli 2013 | Zeebioloog en onderzoeker Monty Halls heeft Land Rover de uitdaging gegeven om een 'Dive Centre' Defender te ontwerpen en bouwen. Deze bijzondere Land Rover Defender die niet alleen speciaal is uitgerust om zijn duik- en filmteams te vervoeren, maar die ook kan dienen als mobiel basiskamp en duikcentrum op afgelegen, niet via de weg bereikbare locaties.

Halls, die onlangs werd benoemd tot mondiale "Land Rover brand ambassador", gaf toe dat hij niet geloofde dat al zijn ambitieuze wensen konden worden gerealiseerd. De specialisten van Land Rover's Engineered to Order (ETO) team zijn er echter in geslaagd om een unieke auto te creëren die op maat is gemaakt voor Monty's eisen. Zoals Jacques Cousteau zijn vertrouwde schip Calypso had, zo zal Monty Halls op ideale wijze worden ondersteund door zijn unieke Land Rover Defender.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

In overeenstemming met de ‘Above and Beyond'-instelling van de Defender, zit Monty's speciale auto vol met slimme oplossingen, zowel voor wat betreft design als technologie, die ervoor zorgen dat de functionaliteit naar een nieuw niveau wordt getild. Zijn verzoek was om een auto te creëren die zijn duik- en ecologische expedities zou kunnen ondersteunen.

Het team van Engineered to Order had enkele weken nodig om de aanpassingen te maken. Deze omvatten aspecten die specifiek zijn voor Monty's werk, zoals een opslag voor duikflessen, een VHF-zender om met schepen te kunnen communiceren, een watertank inclusief slang om apparatuur schoon te maken, en apparatuur om 's nachts te kunnen werken, zoals externe verlichting.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Monty vroeg ook om een uitschuifbare tafel die sterk genoeg moest zijn om 200 kg te kunnen dragen en om een (zonne)scherm ter bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Hoewel Monty zelf dacht dat het misschien onmogelijk zou zijn om al deze elementen te integreren, slaagden de experts van ETO erin om aan al zijn eisen te voldoen. Een nog grotere uitdaging was zijn wens om zowel voor als achter een trailer te kunnen aankoppelen, inclusief een liersysteem om een boot te water te kunnen laten en weer op te laden.

Monty is een sterke ambassadeur voor het merk, met jaren van Land Rover ervaring onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Deze deed hij op in zijn eerdere carrière als marinier, en in zijn huidige rol als populaire en gerespecteerde zeebioloog, -ecoloog, duiker, filmmaker en auteur.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Hoewel de meeste onderzoeksactiviteiten van Monty zich onder het zeeoppervlak afspelen, zijn de all-terrain capaciteiten van een Land Rover Defender van cruciaal belang om hem naar afgelegen locaties te brengen en om daar een veelzijdig en betrouwbaar basiskamp te vormen.

Monty is al expedities aan het plannen waar zijn nieuwe Land Rover Defender zijn krachten kan bewijzen, inclusief een project om reuzenhaaien te volgen voor de kust van Cornwall en het observeren van orca's in Noorwegen. Hij legt uit: "De auto zal perfect zijn om hoge plekken te bereiken van waaruit wij hun bewegingen kunnen volgen, maar ook om boten te water te laten in afgelegen baaien"/ Wanneer hij niet in het veld aan het werk is, zal Monty zijn nieuwe Defender ook gaan gebruiken als onderdeel van zijn reguliere ambassadeurswerkzaamheden tijdens zijn presentaties, shows en lezingen op scholen en universiteiten.

XLLease
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum