30 augustus 2012
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover verbetert Defender voor 2013

Autozine
30 augustus 2012 | Voor modeljaar 2013 speelt Land Rover in op de wensen van Defender kopers die ruimere uitrustingsmogelijkheden voor hun auto verlangen. Daartoe worden drie nieuwe opties (premium stoelen, hoogwaardiger audiosysteem en contrasterende dakkleuren) en twee nieuwe premium metallic lakkleuren (Barolo Black en Havana) toegevoegd aan het programma.
IkWilVanMijnAutoAf

Deze noviteiten versterken de substantiële verbeteringen die de Defender vorig jaar onderging, zoals de introductie van de EU5 2,2-liter dieselmotor, geventileerde schijfremmen, detailverbeteringen aan het interieur en nieuwe optie packs.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

In 2012 kreeg de Defender naast de S- en SE-uitvoeringen een aantal nieuwe optie packs. Klanten kunnen nu het uiterlijk, comfort en veelzijdige karakter verder versterken via drie extra opties en de keuze uit twee nieuwe premium metallic lakkleuren, Barolo Black en Havana.

In combinatie met de meeste lakkleuren voor de Defender kunnen nu nieuwe contrasterende dakkleuren worden gekozen. Naast de standaard dakkleur Fuji White en de reeds bestaande optie van een dak in carrosseriekleur, kunnen klanten nu ook (afhankelijk van de lakkleur) kiezen voor een dak in Santorini Black, Indus Silver, Orkney Grey of Firenze Red. Zo vormt een dak in Santorini Black een fraai contrast met een carrosserie in Firenze Red en is bijvoorbeeld ook Baltic Blue met Indus Silver een mogelijke combinatie.

Premium stoelen bekleed met een combinatie van leder en stof zijn nu als optie beschikbaar voor bestuurder en voorpassagier. De hoofdsteunen zijn voorzien van een Land Rover logo en hebben als ander visueel element een centrale stiknaad, die voortaan ook wordt toegepast op de standaard stoelen voor de Defender.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Het basis audiosysteem voor de Defender heeft een radio/CD-speler, met USB- en AUX-aansluiting en 4 x 50 W uitgangsvermogen. Het tweede systeem biedt dezelfde functionaliteit, maar dan uitgebreid met Bluetooth-connectivity en microfoon voor mobiele telefoon-integratie. Dit kan nog verder worden uitgebreid met het Alpine Hi-line 150 W low profile subwoofersysteem, waarbij 10 cm coaxiale luidsprekers de standaard speakers vervangen.

Naast deze nieuwe opties biedt de Defender vier optie packs, die als volgt zijn opgebouwd:

  • Comfort Pack: airconditioning, radio/CD-speler met USB- en AUX-aansluiting, elektrisch bedienbare voorportierruiten en centrale portiervergrendeling.
  • Exterior Pack: grille en koplampomlijstingen in metaalkleur Brunel, dak en wielkastverbreders in carrosseriekleur, treeplanken.
  • Leather Pack: stoelbekleding in stof/leder en lederen stuurwiel.
  • Offroad Pack: antiblokkeer remsysteem (ABS), elektronische vierwiel tractieregeling (ETC), heavy duty-velgen en MTR-banden, trekhaak, beschermstang voor stuurinrichting.

Een zwarte huif is beschikbaar als optie voor Pick Up-modellen. Voor de Defender 110 Double Cab is een beige huif beschikbaar. Beide opties zijn beschikbaar naast de bestaande stijlen. Verder blijven alle andere, individuele opties beschikbaar.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

De EU5 2,2-liter dieselmotor die vorig jaar werd geïntroduceerd biedt hetzelfde vermogen, koppel en verbruik als zijn voorganger. Een volledig akoestisch dempende motorkapseling reduceert motorgeluid en verbetert het raffinement. De motor voldoet aan de EU5-norm en biedt de laagste niveaus ooit van NOx-, CO- en HC-emissies voor een Defender. Dit is mede te danken aan een verbeterd verbrandingssysteem en een geraffineerd motormanagement. Een diesel partikelfilter is standaard.

De 2,2-liter dieselmotor ontwikkelt een vermogen van 122 pk bij 3.500 tpm en een koppel van 360 Nm bij 2.000 tpm. Daarmee bedraagt de acceleratie van 0-100 km/h 15,8 seconden en heeft de Defender een topsnelheid van 145 km/h. De Defender 90 heeft een gemiddelde CO2-emissie 266 g/km, met 295 g/km voor de Defender 110 en 130.

De Land Rover Defender modeljaar 2013 is per oktober beschikbaar. Prijzen worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Land Rover Defender (1948 - 2018)
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum