13 april 2015
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover introduceert laatste edities van Defender

Autozine
13 april 2015 | Na 68 jaar komt een einde aan de productie van de tijdloze Defender; een mijlpaal die Land Rover niet onopgemerkt voorbij laat gaan. Het jaar 2015 staat dan ook in het teken van de Defender Celebration Series: drie nieuwe, unieke limited editions die elk een ander aspect van de Defender centraal stellen. De Autobiography, Heritage en Adventure Editions worden alle in strikt gelimiteerde aantallen gebouwd.
AutoCoach

De exclusieve Autobiography Limited Edition is de meest exclusieve en rijkst uitgeruste Defender ooit en biedt meer luxe, comfort en prestaties. Deze uitvoering onderscheidt zich met zijn uitgebreide uitrusting, duo-tone lakkleur, uitgebreide Windsor lederen bekleding en een vermogensupgrade van 122 pk naar 150 pk.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Het bovenste deel van de carrosserie wordt uitgevoerd in Santorini black, terwijl voor het onderste deel 7 lakkleuren en 3 verschillende afwerkingen beschikbaar zijn. De Defender Autobiography Edition wordt alleen als 90 Station Wagen geproduceerd. Met 180 exemplaren wereldwijd is exclusiviteit gegarandeerd en daarvan komen er later dit jaar slechts 5 stuks naar Nederland, die alle op voorhand zijn verkocht. De Defender Autobiography Limited Edition heeft op bedrijfsautokenteken een vanafprijs van € 57.900 euro (excl. BTW en BPM).

De Heritage Limited Edition staat in het teken van het rijke erfgoed van de Defender en vormt een moderne interpretatie van de eerste Land Rover waarmee het in 1948 allemaal begon: HUE 166. De Defender Heritage LE combineert nostalgische designelementen met modern comfort. Zo heeft het model diverse 'erfgoedkenmerken', geïnspireerd door de Land Rover Series I, II en III. Het model onderscheidt zich onder meer door de karakteristieke lakkleur Grasmere Green en een dak in de contrasterende kleur Alaska White. Een unieke Heritage grille en stickers op de voorspatborden met de tekst 'HUE 166', het kenteken van de eerste pre-productie Land Rover, zijn andere kenmerken van de Heritage Edition.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Deze uitvoering komt in augustus op de markt. Wereldwijd komen er 2.654 auto's beschikbaar, waarvan er 40 exemplaren van 90 Station Wagon en 25 stuks van de 110 Station Wagon naar Nederland komen. De Defender Heritage Limited Edition heeft op bedrijfsautokenteken een vanafprijs van € 41.100 euro (excl. BTW en BPM).

De avontuurlijke Adventure en Adventure+ Editions betonen eer aan het avontuurlijke karakter van de Defender en richten zich op de moderne avonturier. Deze uitvoeringen bieden een combinatie van unieke uitrusting, eigentijds design en legendarische terreincapactiteiten, en zullen eveneens in augustus verschijnen. Van de Adventure Edition (inclusief Adventure+) zullen wereldwijd maar 2.277 exemplaren worden gebouwd. Het model is gericht op Land Rover klanten die van het buitenleven houden en de 'go anywhere, do anything' capaciteiten van de Defender weten te waarderen. Daarom is deze uitvoering standaard uitgerust met extra bodembescherming en Goodyear MT/R-banden om de reeds toonaangevende offroad-capaciteiten nog verder te vergroten. Andere kenmerken zijn de unieke kleurstelling met contrastelementen in Santorini Black en een uitgebreid met leder bekleed interieur.

Land Rover Defender (1948 - 2018)
Dutchlease

De Adventure Edition wordt gebouwd als 90 Station Wagen, waarvan er slechts 20 naar ons land komen, en als 110 Station Wagen, waarvan er 60 op de Nederlandse markt komen. De Defender Adventure Limited Edition heeft op bedrijfsautokenteken een vanafprijs van € 48.100 euro (excl. BTW en BPM).

De Adventure+ Edition biedt nog meer praktische functionaliteit en prestaties, met een robuust imperiaal, ladder achter, verhoogde luchtinlaat voor grotere doorwaaddiepte en een vermogensupgrade van 122 pk naar 150 pk voor nog grotere prestaties op de weg en offroad. De Adventure+ Edition is alleen beschikbaar als 90 Station Wagen en hiervan komen 20 stuks naar Nederland. De vanafprijs voor de Adventure+ Edition bedraagt € 53.100 euro (excl. BTW en BPM).

Land Rover Defender (1948 - 2018) Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum