7 januari 2015
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover

Land Rover Defender zet handtekening op strand

Autozine
7 januari 2015 | Land Rover ging terug naar de plek waar het allemaal begon als start van een jaar vol eerbetoon aan de iconische Defender. De unieke, 1 kilometer grote zandtekening op het strand van Red Wharf Bay in Aglesey, Wales, vormt niet alleen het begin van het herdenkingsjaar, maar markeert ook de presentatie van drie exclusieve limited edition-modellen en het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Defender.
AutoCoach

Nu de productie in Groot-Brittannië van de huidige Defender zijn laatste fase ingaat, zal Land Rover in 2015 een jaar lang eer betonen aan dit wereldwijde auto-icoon en vooruitkijken naar een compleet nieuwe familie van Defenders.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Als start van het herdenkingsjaar heeft Land Rover de grootste zandtekening ooit in Groot-Brittannië gecreëerd. Met behulp van zes Land Rovers werd een 1 kilometer groot silhouet van de Defender getekend op het strand van Red Wharf Bay in Anglesey, Wales. Deze unieke tekening is een eerbetoon aan het moment in 1947 toen Maurice Wilks, Rover's Engineering Director, in het zand van Red Wharf Bay zijn eerste schets maakte van de vorm van de originele Land Rover, en dit idee voorstelde aan zijn broer Spencer Wilks, Rover's Managing Director. Dit destijds vooruitstrevende idee ging in productie onder de naam ‘Land Rover' en het silhouet van dat model is nog steeds herkenbaar in de huidige Defender.

De creatie van de gigantische zandtekening van het silhouet van de Defender, waarbij Stephen en Nick Wilks, zonen van respectievelijk Maurice en Spencer Wilks, meehielpen, markeerde tevens het debuut van de Defender Celebration Series: drie nieuwe, unieke limited edition-modellen die elk een ander aspect van de Defender centraal stellen.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

De Heritage, Adventure en Autobiography Editions worden alle aangedreven voor Land Rover's 2,2-liter dieselmotor en worden in strikt gelimiteerde aantallen gebouwd. De exclusieve Autobiography Edition biedt meer luxe dankzij zijn uitgebreide uitrusting, duo-tone lakkleur, uitgebreide Windsor lederen bekleding en een vermogensupgrade van 122 pk naar 150 pk. Exclusiviteit is standaard, aangezien vanaf april slechts een zeer beperkt aantal Defender Autobiography Editions exclusief voor Europa zullen worden gebouwd. De Defender Autobiography Edition zal alleen als 90 Station Wagon worden geproduceerd.

De Heritage Edition is geïnspireerd door vroege Land Rover modellen en combineert nostalgische designelementen met modern comfort. Deze uitvoering komt wereldwijd beschikbaar en onderscheidt zich onder meer door de karakteristieke lakkleur Grasmere Green en een contrasterend wit dak. Een heritage grille en stikkers op de voorspatborden met de tekst ‘HUE 166', het kenteken van de eerste pre-productie Land Rover, zijn andere kenmerken van de Heritage Edition. Deze uitvoering komt in augustus op de markt. De Defender Heritage Edition zal als 90 Station Wagon en 110 Station Wagon worden gebouwd.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

De avontuurlijke Adventure en Adventure+ Editions verschijnen eveneens in augustus. De Adventure Edition komt wereldwijd beschikbaar en is gericht op Land Rover klanten die van het buitenleven houden en de 'go anywhere, do anything' capaciteiten van de Defender weten te waarderen. Deze uitvoering is standaard uitgerust met extra bodembescherming en Goodyear MT/R-banden om de reeds toonaangevende offroad-capaciteiten van de Defender nog verder te vergroten. Andere kenmerken zijn unieke stickers en een met leder bekleed interieur. De Adventure Edition wordt gebouwd als 90 Station Wagon en 110 Station Wagon.

De Adventure+ Edition biedt nog meer praktische functionaliteit en prestaties, met een robuust imperiaal, ladder achter, verhoogde luchtinlaat voor grotere doorwaaddiepte en dezelfde vermogensupgrade van 122 pk naar 150 pk als de Autobiography Edition voor grotere prestaties op de weg en offroad. De Adventure+ Edition komt alleen beschikbaar als 90 Station Wagon.

Dutchlease
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum