9 oktober 2018
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender rijdt winkel binnen

Autozine
9 oktober 2018 | Een unieke Land Rover Defender maakte een opmerkelijke entree bij Selfridges in Londen. De auto kwam via een raam op de eerste verdieping het beroemde warenhuis binnen. De unieke Selfridges Edition Defender Works V8 wordt het middelpunt van de nieuwe herenmodeafdeling in Oxford Street. Maar eerst moeten de technici van Land Rover Classic voor het oog van klanten de auto in elkaar zetten.
AutoCoach

Om door het raam op de eerste verdieping te passen, demonteerde het team de Defender tot een rollend chassis. Een team van technici bouwt de komende vier dagen de auto weer op. Wanneer de Defender Works klaar is, komt hij onder een beschermende hoes te staan totdat de herenmodeafdeling helemaal af is. Op 29 oktober vindt de onthulling plaats.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

De Selfridges Edition Defender begon zijn leven als een normale Defender 110 Pick Up uit 2016. Het team van Land Rover Classic veranderde de auto in een 110 Soft Top, compleet met een unieke softtop in het kenmerkende Selfridges Yellow. De rest van de auto is gespoten in het contrasterende Bronze Green. Een neerklapbare voorruit en halfhoge deuren maken de open air-look helemaal af.

De Selfridges Edition krijgt dezelfde aanpassingen als de Defender Works V8 70th Edition, die afgelopen januari zijn debuut maakte om het zeventigjarig bestaan van Land Rover te vieren. Een V8 met 405 pk en 515 Nm, een ZF achttrapsautomaat en aangepast onderstel, maken het de krachtigste en snelste Defender ooit gebouwd.

De Selfridges Edition krijgt vintage stoelen met chocoladekleur leer en ivoorkleurige stiksels. Een Jaguar Land Classic Entertainment System met navigatie, DAB-radio en Bluetooth zorgt daarbij voor entertainment met een klassiek uiterlijk en moderne techniek.

Profile
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
Laatste Land Rover Defender by Piet BoonLaatste Land Rover Defender by Piet Boon
6 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum