6 oktober 2016
Land Rover Defender (1948 - 2018)

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Laatste Land Rover Defender by Piet Boon

Autozine
6 oktober 2016 | In januari 2016 stopte Land Rover met de productie van het Defender-model: 68 jaar na de eerste introductie op de AutoRAI in 1948. Land Rover nam daarmee afscheid van een icoon. Om op passende wijze stil te staan bij dit moment en een brug te slaan naar de toekomstige Defender, gaf Land Rover de Nederlandse ontwerper Piet Boon de eer om van één van de laatste Defender-exemplaren een one-off te maken. Het resultaat is een eigentijdse en unieke interpretatie van het iconische model: Last Defender by Piet Boon.

Land Rover Defender (1948 - 2018)

Piet Boon: "De Defender is een fantastisch auto. Tijdloos en écht een icoon. Gevraagd worden om één van de laatste exemplaren van een esthetisch ontwerp te voorzien is een grote eer. Die kans krijg je gewoon niet meer. Met de Last Defender eren we het oorspronkelijke ontwerp en vieren we de geschiedenis van het bijzondere model".

De carrosserie en de karakteristieke deur- en motorkapscharnieren zijn uitgevoerd in Pure Aluminum, waarbij de gloss black "sawtooth"-velgen en RVS-details, zoals de koplampunits, luchtinlaten en grille, voor extra contrast zorgen.

De canvas kapconstructie, de lederen stukken en riemen hebben een bruine kleur. Op de achterklep verwijst een 'Last Defender'-badge in brons naar het unieke project van Piet Boon. De combinatie van Pure Aluminum met de bruine carrosserie en bruine kap is ook doorgetrokken naar het interieur. De voorstoelen, 'cubby box' en de binnenzijde van de deuren zijn bekleed met bruinkleurig leder in precies dezelfde tint als de carrosserie.

Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover BeNeLux: "De Defender heeft in zijn bijna 68-jarig bestaan bewezen een tijdloze auto te zijn, maar ook relevant te zijn én te blijven in veranderende omstandigheden. Juist om deze reden was de keuze voor Piet om een eerbetoon te bewijzen aan de Defender een meer dan logische".

XLLease
Land Rover nr. 7 terug naar AmsterdamLand Rover nr. 7 terug naar Amsterdam
12 december 2019
Land Rover Defender rijdt winkel binnenLand Rover Defender rijdt winkel binnen
9 oktober 2018
LandRover introduceert Defender Works V8LandRover introduceert Defender Works V8
17 januari 2018
Land Rover restaureert demo uit 1948Land Rover restaureert demo uit 1948
10 januari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum