7 januari 2013
Kia Sorento (2009 - 2015)

Kia Sorento (2009 - 2015)

Vernieuwde Kia Sorento nu bij de dealer

Autozine
7 januari 2013 | De vernieuwde Kia Sorento staat vanaf nu bij de Nederlandse Kia dealers. Tot de wijzigingen behoren onder meer een volledig nieuw platform, verbeterde motoren voor een lager brandstofverbruik en lagere emissies, een verbeterd rijgedrag, extra comfort- en veiligheidsvoorzieningen en een fris, nieuw uiterlijk.

Op zoek naar een Kia Sorento?
bynco heeft er 1 vanaf € 28.549,-

Kia Sorento (2009 - 2015)

Om de nieuwe Sorento een frisse aanblik te geven, heeft het designteam van Kia de voor- en achterkant van de auto opnieuw vormgegeven en zijn er meer carrosseriedelen in kleur gespoten. Ook hebben de koplampunits nu LED-dagrijverlichting en heeft de nieuwe achterklep gewijzigde LED-lampen. Afhankelijk van de uitvoering kan het profiel van de Sorento worden versterkt met nieuwe, 10-spaaks 19-inch lichtmetalen wielen. Een nieuw, tweedelig, elektrisch bedienbaar panoramisch dak zal eveneens optioneel leverbaar worden.

Kia Sorento (2009 - 2015)

De toegang tot het interieur is verbeterd door de lagere bodemspeling en de vloer van het compartiment is eveneens verlaagd, waardoor de beenruimte is toegenomen. Het interieur heeft meer zachte oppervlakken gekregen en een mat chromen afwerking voor de portiergrepen, ventilatieranden en schakelaars. Nieuw is verder het LCD-instrumentarium.

Afhankelijk van de pakketkeuze beschikt de nieuwe Sorento over elektrische, verwarmde en geventileerde voorstoelen, een Bluetooth handsfree systeem, privacy glass en airconditioning voor de passagiers op de derde rij.

De geoptimaliseerde 2.4-liter GDI benzinemotor is voorzien van een nieuwe cilinderkop, nieuwe zuigers, een nieuw brandstofinjectiesysteem en nieuwe inlaatsystemen. Hij levert 9% meer vermogen (192 pk) en 6,6% meer koppel (242 Nm) dan de motor uit de vorige generatie Sorento. Ondanks het gestegen vermogen heeft hij een beter brandstofverbruik en lagere emissies (CO2 emissie van 199 g/km).

Kia Sorento (2009 - 2015)

In de vernieuwde Sorento beschikt de 197 pk sterke 2.2 CRDi motor over een nieuw uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) dat de CO2-emissie tot zelfs 153 g/km reduceert. Het maximumkoppel is 437 Nm.

Het optionele 4WD-systeem is een 'on demand' systeem dat 100% van het motorkoppel naar de voorwielen stuurt tijdens normale rijomstandigheden. Wanneer een voorwiel grip verliest, wordt een percentage van het koppel (tot 50%) automatisch naar de achterwielen gestuurd. Bij zeer gladde situaties kan de bestuurder de 'Lock Mode' functie inschakelen, waarbij het beschikbare koppel in een 50/50 verhouding tussen de voor- en achteras wordt verdeeld.

Voor een precieze voertuigcontrole en een goede feedback is de besturing directer geworden, met een stuuruitslag van 2,95 omwentelingen. Kia's nieuwe FlexSteer-systeem wordt als optie leverbaar en biedt de keuze uit de standen Normaal, Sport en Comfort, passend bij de voorkeur van de bestuurder.

Kia Sorento (2009 - 2015)

De Sorento 2013, vanaf heden bij de meeste Nederlandse Kia dealers te bewonderen, is in benzine-uitvoering te bestellen vanaf € 39.995,-. Standaard beschikt deze uitvoering o.a. over dual zone climate control, cruise control, stoelverwarming, een full map navigatiesysteem en een achteruitrijcamera. Als dieseluitvoering is de Sorento leverbaar vanaf € 42.995,-.

Facelift voor Kia SorentoFacelift voor Kia Sorento
18 juni 2012
Kia Sorento tijdelijk met Traveller PackKia Sorento tijdelijk met Traveller Pack
14 september 2010
Kia introduceert Sorento VANKia introduceert Sorento VAN
19 februari 2010
Kia Sorento krijgt 5-sterren EuroNCAPKia Sorento krijgt 5-sterren EuroNCAP
26 augustus 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum